"POLÁRKA" vanilkové řezy

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 26
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto (vyšší forma 22 x 36 cm)
    • 3
      ks vejce
    • 2
      lžička vanilkové aroma
    • 180
      g cukr krupice
    • 180
      g polohrubá mouka
    • 1,5
      lžička prášek do pečiva
    • 100
      ml olej
    • 100
      ml vlažná voda
    • tuk
  • Vanilková náplň
    • 800
      ml mléko
    • 2
      ks vanilkový pudink Dr. Oetker
    • 50
      g máslo
    • 4
      lžíce cukr krupice dle chuti, cca 3 -
  • Smetanová vrstva
    • 500
      ml smetana ke šlehání 33 %
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 1
      ks vanilkový cukr Dr. Oetker

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto rozetřeme i do okrajů, aby nám při pečení rovnoměrně nabylo, pečeme v předehřáté troubě do růžova na 170 stupňů (vyzkoušíme špejlí). Po upečení necháme částěčně vychladnout, na vlažný korpus nalijeme pudinkovou vanilkovou náplň.
2
Pudinková náplň: z 800 ml mléka a vanilkových pudinků s cukrem uvaříme pudink, do kterého ihned po odstavení vmícháme pokrájené máslo a po jeho úplném rozpuštění nalijeme horkou náplň na vlažný korpus. Korpus s pudinkovou náplní necháme zchladnout a dáme do ledničky vychladit. Na vychladlou pudinkovou náplň rovnoměrně rozetřeme ušlehanou smetanu s vanilkovým cukrem a ztužovačem a děláme nepravidelné tahy vidličkou.
3
Vše necháme nejlépe přes noc proležet, pak pokrájíme a podáváme.
4
Vanilkové řezy můžeme nakonec dozdobit kakaem, skořicí, čokoládovými hoblinkami, ovocem...
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Líza
    Líza |

    22. 9. 2016 10:56

    Měla jsem upečený piškot na roládu který jsem víc upekla a tak se mi skorem lámal a nešel zamotat. Použila jsem na něj ten pudink se šlehačkou a kam se hrabe roláda :) dík moc :)

  • Marie
    Marie |

    16. 2. 2016 14:20

    Rezy dopadly skvele a stejne tak chutnaji. Dekuji za recept a doporucuji.

  • Meredith
    Meredith |

    30. 10. 2015 14:47

    Ofico luxus :-*

  • Nikola
    Nikola |

    1. 3. 2015 10:54

    Naprosto výborný recept! Doporučuji posypat Grankem ;-) Akorát teda jsem to dala do formy podle rozměrů nahoře a mám to celý takový placatější :-\ takže příště do menší.

  • storm.bringer
    storm.bringer |

    16. 9. 2014 13:08

    Výborné. Má oblíbená kombinace je s kiwim a mandlemi.

  • Martina
    Martina |

    23. 8. 2014 20:29

    Výborné!!!! :-* :-* :-*

  • Kat
    Kat |

    30. 5. 2014 10:32

    Výborné řezy, měly veliký úspěch.

  • Simona Vozenilkova
    Simona Vozenilkova |

    21. 2. 2014 19:10

    Rezy byly skvele a nejvetsi radost jsem z nich mela ja, protoze kazdemu hned zachutnaly. Na sobotu uz se chladi dalsi plech pro pratele. Moc dekuji za recept, Simona.

  • Peťula Š.
    Peťula Š. |

    14. 2. 2014 11:46

    Výborné!!!§§§§§ <:-)

  • Jitka
    Jitka |

    10. 2. 2014 19:10

    Vražedně jedlé řezy, které zvládne určitě každý. Po ochutnání jsme hned pochopili proč polárka.Chutná jako vanilková zmrzka, kterou jsem už fakt dlouho neměla.

  • Simona Vozenilkova
    Simona Vozenilkova |

    31. 1. 2014 22:29

    Rezy mam hotove, nic sloziteho to nebylo a zatim to vypada na dobry vyber. Zitra dam kazdopadne vedet jake jsou, musim udelat dojem a rezy mi to doufam usnadni. Zatim dekuji, Simona.