Autor:

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Vařené brambory
oloupané
1 kg
Cibule
oloupaná
200 g
Olej  
Kysané zelí
okapané (neproplachovat!)
400 g
Uzený bok
nebo libová slanina, klobása...
300 g
Grilovací koření
nebo česnek, paprika, sůl a pepř
1,5 lžíce
Majoránka
nebo , rozmarýn, tymián dle chuti - není nutné
 
Tvrdý sýr
hrubě nastrouhaný (Gouda nebo Eidam)
200 g
Sádlo
nebo máslo na vymazání pekáče
 
"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené

Postup přípravy:

Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, přidáme pokrájené uzené maso či slaninu a ještě krátce osmažíme. Pak necháme zchladnout.

Vařené brambory pokrájíme na kostičky, okapané zelí překrájíme na kratší kousky, sýr nastrouháme, vše ochutíme grilovacím kořením (případně česnekem, paprikou, solí, pepřem) a bylinkami dle chuti a ve větší míse dobře promícháme společně s vychladlým cibulovým masem.

Do vymazaného pekáče vše přesypeme, rovnoměrně přimáčkneme, zakryjeme alobalem a pečeme na 200 stupňů cca 25 minut. Pak odklopíme a dopečeme dozlatova.

„Zelník“ podáváme teplý, ale výborný je i vychladlý.

Používáme sýr s méně výraznou chutí, vejce nepřidáváme, sýr nám vše spojí.

Ke směsi můžeme jako obměnu přidat i houby nebo vařené kroupy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 17 x
1
4.94 17 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 17x)
Trhanec s jablky a rozinkami Svátky jara den po dni. Ty nej velikonoční recepty - díl I. Články z

Komentáře k receptu: "Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené

Komentáře

  1. Líza   18.05.2016 | 13:31 | reagovat | závadný

    Dík za skvělý obídek <3

  2. Janka   14.01.2016 | 21:23 | reagovat | závadný

    Vynikajuce zapecene zemiaky, chutilo nam.

  3. Zuzka   22.09.2015 | 11:46 | reagovat | závadný

    Zbožňujeme jídla se zelím a tohle opravdu nemělo chybu. Bylo to :-*

  4. tom   02.11.2014 | 11:37 | reagovat | závadný

    Opravdova pochoutka z dostupnych surovin. Clovaka toto jidlo zasyti, ale take si posmakne

  5. GábikaNo   26.10.2014 | 11:11 | reagovat | závadný

    Je to hoooodně moc dobré :-))

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web