Autor:

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Vařené brambory
oloupané
1 kg
Cibule
oloupaná
200 g
Olej  
Kysané zelí
okapané (neproplachovat!)
400 g
Uzený bok
nebo libová slanina, klobása...
300 g
Grilovací koření
nebo česnek, paprika, sůl a pepř
1,5 lžíce
Majoránka
nebo , rozmarýn, tymián dle chuti - není nutné
 
Tvrdý sýr
hrubě nastrouhaný (Gouda nebo Eidam)
200 g
Sádlo
nebo máslo na vymazání pekáče
 
"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené

Postup přípravy:

Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, přidáme pokrájené uzené maso či slaninu a ještě krátce osmažíme. Pak necháme zchladnout.

Vařené brambory pokrájíme na kostičky, okapané zelí překrájíme na kratší kousky, sýr nastrouháme, vše ochutíme grilovacím kořením (případně česnekem, paprikou, solí, pepřem) a bylinkami dle chuti a ve větší míse dobře promícháme společně s vychladlým cibulovým masem.

Do vymazaného pekáče vše přesypeme, rovnoměrně přimáčkneme, zakryjeme alobalem a pečeme na 200 stupňů cca 25 minut. Pak odklopíme a dopečeme dozlatova.

„Zelník“ podáváme teplý, ale výborný je i vychladlý.

Používáme sýr s méně výraznou chutí, vejce nepřidáváme, sýr nám vše spojí.

Ke směsi můžeme jako obměnu přidat i houby nebo vařené kroupy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1
4.91 11 5 1
Arašídy v růžové vodě Báječné chutě Maroka. Vyzkoušejte jejich speciality Články z

Komentáře k receptu: "Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené

Komentáře

  1. Marta Gallová   27.04.2017 | 14:00 | reagovat |

    Toto nemělo jedinou chybičku.Zelník byl vynikající!

  2. Líza   18.05.2016 | 13:31 | reagovat |

    Dík za skvělý obídek <3

  3. Janka   14.01.2016 | 21:23 | reagovat |

    Vynikajuce zapecene zemiaky, chutilo nam.

  4. Zuzka   22.09.2015 | 11:46 | reagovat |

    Zbožňujeme jídla se zelím a tohle opravdu nemělo chybu. Bylo to :-*

  5. tom   02.11.2014 | 11:37 | reagovat |

    Opravdova pochoutka z dostupnych surovin. Clovaka toto jidlo zasyti, ale take si posmakne

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web