Aztécká polévka

Porce: 4
Ingredience
Olivový olej 2 lžíce
Cibule 2 ks
Česnek 1 lžíce
Feferonka 1 ks
Řapíkatý celer
řapíky
2 ks
Nakládaná loupaná rajčata
á 400 g
2 plechovka
Chilli 1 lžička
Mletý kmín 1/2 lžička
Mražená kukuřice 1/2 hrnek
Hovězí vývar
i z kostky
4 hrnek
Bazalka
čerstvá,nakráj.nanudličky
1 lžíce
Avokádo 1 ks
Limetková šťáva 2 lžička
Zakysaná smetana 1 kelímek
Brambůrky (chipsy)
kukuřičné ,Nacho
1 balení

Postup přípravy:

Nedříve si přiravte cedník a vhodnou mísu. Na cedník vyklopte obě plechovky rajčat, protože šťávu budete potřebovat až později. Nechte dobře okapat. Mezitím oloupejte cibuli a česnek a oboje nakrájejte najemno. Z celeru odstraňte vlákna a nakrájejte na malé kousky. Feferonku rozkrojte, vyndejte semínka a žebra a posekejte hodně najemno.V hrnci na polévku rozehřejte olej, a přisypte: cibuli, česnek, feferonku a řapíkatý celer. Vařte za častého míchání 5 minut.

Okapaná rajčata rozkrojte podélně na čtvrtky a pak ještě na třetiny (pokud jste nepoužili krájená) a společně s kmínem a ml.chilli přidejte do polévky. Vařte za častého míchání 10 minut . Nyní přidejte šťávu z rajčat, kukuřici a vývar nebo vodu s kostkami hovězího bujónu. Nechte pomalu vařit 15 minut.

Zatím si připravte avokádo. Podélně ho rozkrojte , vyndejte pecku , oloupejte a nakrájte najemno . Hotovou polévku stáhněte z ohně, přidejte avokádo a limetkovou šťávu. Už nevařte. Do každě polévkové misky nalámejte pár krekrů, zalijte polévkou a ozdobte 1 lžící zakys. smetany, na nudličky nakrájenou bazalkou a celými krekry. Ihned podávejte. Dobrou chuť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Kotleta s rajčaty a bramborami Rychlé zdravé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Aztécká polévka

Komentáře

  1. Věrka   13.01.2014 | 23:45 | reagovat | závadný

    ... neskutečný úspěch... DOPORUČUJI !!! :-)

  2. Kachna   26.09.2013 | 10:45 | reagovat | závadný

    Polévka je skvělá.Patri u nás do TOP 10.:-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web