Studená třešňová polévka s makovými nočky

Hodnocení:

Moje:

20 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g třešně nebo lépe višně (opláchnutéa vypeckované)
    • citronová kůra z 1 citronu
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 1
      l šťáva z hroznů (červené hrozny)
    • 6
      ks hřebíček
    • 1
      ks skořice svitek
    • 40
      g škrob
    • 6
      lžíce cukr přírodní
  • Na makové nočky:
    • 1
      špetka sůl
    • 125
      ml mléko
    • 2
      lžíce mák
    • 50
      g dětská krupice krupička
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Stranou si dejte 6 lžic hroznové šťávy, zbylou svařte s 1 lžící citronové kůry, hřebíčky a skořicí. Přidejte třešně (višně) a svařte. Odloženou šťávu promíchejte se škrobem a cukrem, přidejte k třešňovému rozvaru a ještě nechte přejít varem. Nechte vychladnout. V hrnci uveďte do varu litr vody se solí. Mléko svařte s mákem, stáhněte z ohně a vsypte krupici. Míchejte, až vnikne hladká hmota.
2
Do lehce vychladlé vmíchejte vejce, vlhkýma rukama tvarujte nočky a zlehka asi 10 minut povařte. Podávejte v polévce.

Komentáře k receptu

  • madrovi1
    madrovi1 |

    5. 2. 2012 13:04

    Zajímavá polévka na sladko :-))