Autor:

Arista - vepřová pečeně

Snadné
Ingredience
Vepřová pečeně 800 g
Brambory
-velké
8 ks
Rozmarýn
-čerstvě nasekaný
1 hrst
Česnek 5 stroužek
Červené víno
-na podlití
 
Olivový olej  
Sůl
-hrstka
 
Pepř mletý
-dle chuti
 
Arista - vepřová pečeně

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Z brambor, Vepřové

Česnek rozmačkáme s větší čátí soli, pepře a rozmarýnu. Do pečeně (bez kosti) uděláme nožem zářezy a česnekovou směsí potřeme jak v zářezech, tak i po celém povrchu. Takto připravenou pečeni zprudka osmahneme ze všech stran na oleji. Brambory oloupeme, pokrájíme na větší kusy, dáme do pekáče, ochutíme solí, pepřem, rozmarýnem, zakápneme olejem a navrch brambor položíme orestovanou pečeni. Na 160°C v předehřáté troubě pečeme přikryté asi hodinu. Pak odkryjeme, zvýšíme teplotu na cca 210°C a dopečeme (10 - 15 minut) dozlatova. Během pečení podléváme vínem, pečeni přeléváme výpekem, aby nebyla vysušená.

Hotovou pečeni necháme po vytažení z trouby pár minut odpočinout, pak pokrájíme na tenké plátky a podáváme s pečeným bramborem z pekáčku a vypečenou šťávou.

*Specialita z Toskánska*

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 45 x
1-
4.77 45 5 1
Salát s opečeným chlebem a kapary Víkendové grilovací menu Články z

Komentáře k receptu: Arista - vepřová pečeně

Komentáře

  1. Jeżková   24.09.2016 | 20:17 | reagovat |

    Vynikající. Děkuji za recept.

  2. zdenka   08.08.2016 | 21:24 | reagovat |

    :-) :-) to si nechám líbit :-) :-)

  3. Magda   08.04.2016 | 16:41 | reagovat |

    Vynikající masíčko <3 nedivím se že to všem tolik chutná.

  4. Růžena Toufarová   12.07.2015 | 20:30 | reagovat |

    Vynikající maso i brambor. Děkuji za inspiraci.

  5. mcernosek   01.02.2015 | 17:39 | reagovat |

    Též jsem obrátil poměr pečení se zakrytím a bez tzv 50min se zakrytím a 30min bez. Místo vína jsem použil pivo. Zalil jsem to asi 150ml piva. Jak jsem odkryl pečící mísu, tak jsem tam přidal mraženou kukuřici. Výborný recept

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web