Autor:

Arista - vepřová pečeně

Snadné
Ingredience
Vepřová pečeně 800 g
Brambory
-velké
8 ks
Rozmarýn
-čerstvě nasekaný
1 hrst
Česnek 5 stroužek
Červené víno
-na podlití
 
Olivový olej  
Sůl
-hrstka
 
Pepř mletý
-dle chuti
 
Arista - vepřová pečeně

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Z brambor, Vepřové

Česnek rozmačkáme s větší čátí soli, pepře a rozmarýnu. Do pečeně (bez kosti) uděláme nožem zářezy a česnekovou směsí potřeme jak v zářezech, tak i po celém povrchu. Takto připravenou pečeni zprudka osmahneme ze všech stran na oleji. Brambory oloupeme, pokrájíme na větší kusy, dáme do pekáče, ochutíme solí, pepřem, rozmarýnem, zakápneme olejem a navrch brambor položíme orestovanou pečeni. Na 160°C v předehřáté troubě pečeme přikryté asi hodinu. Pak odkryjeme, zvýšíme teplotu na cca 210°C a dopečeme (10 - 15 minut) dozlatova. Během pečení podléváme vínem, pečeni přeléváme výpekem, aby nebyla vysušená.

Hotovou pečeni necháme po vytažení z trouby pár minut odpočinout, pak pokrájíme na tenké plátky a podáváme s pečeným bramborem z pekáčku a vypečenou šťávou.

*Specialita z Toskánska*

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 74 x
1-
4.78 74 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 74x)
Obalované sýrové kuličky se salátem Originální a rychlé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Arista - vepřová pečeně

Komentáře

  1. Jeżková   24.09.2016 | 20:17 | reagovat | závadný

    Vynikající. Děkuji za recept.

  2. zdenka   08.08.2016 | 21:24 | reagovat | závadný

    :-) :-) to si nechám líbit :-) :-)

  3. Magda   08.04.2016 | 16:41 | reagovat | závadný

    Vynikající masíčko <3 nedivím se že to všem tolik chutná.

  4. Růžena Toufarová   12.07.2015 | 20:30 | reagovat | závadný

    Vynikající maso i brambor. Děkuji za inspiraci.

  5. mcernosek   01.02.2015 | 17:39 | reagovat | závadný

    Též jsem obrátil poměr pečení se zakrytím a bez tzv 50min se zakrytím a 30min bez. Místo vína jsem použil pivo. Zalil jsem to asi 150ml piva. Jak jsem odkryl pečící mísu, tak jsem tam přidal mraženou kukuřici. Výborný recept

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web