Salát z červené řepy s hruškou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks červená řepa menší
    • 1
      ks hrušky velká nebo 2 menší
    • sýr feta
    • sůl
    • pepř mletý
    • bazalka čerstvá
    • olivový olej
    • balzamikový ocet
    • citronová šťáva nebo limetková

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Červenou řepu očistíme, oškrábeme a nakrájíme na tenké hranolky (sirky), stejným způsobem nakrájíme hrušku, kterou jsme zbavili jádřince, případně dle chuti i oloupali.
2
Řepu s hruškou promícháme v salátové míse, osolíme, opepříme, zalijeme olivovým olejem, šťávou z limetky a balsamico octem. Ochutit je potřeba dle vlastní chuti. Já používám cca 4 lžíce oleje i octa a šťávu z celé limetky (citronu), ale opravdu nejlepší je ochutnat a řídit se vlastní chutí.
3
Nakonec přidáme na kostičky nakrájenou fetu a jemně nasekanou čerstvou bazalku - tou nešetřím.
4
Vše promícháme, necháme v chladu uležet.
5
Podáváme s celozrnným pečivem nebo jako přílohu k masu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Eva Hromádka
    Eva Hromádka |

    23. 10. 2009 16:17

    Teda tato kombinace by mě snad nikdy nenapadla, ale láká mě to. Třeba to fakt bude dobré... Musím vyzkoušet.