Kuřecí masíčko Mezi nebem a zemí

Hodnocení:

Moje:

40 minut
1
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g kuřecí maso prsa
    • 20
      g žampiony
    • 20
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 20
      g šunka nebo šunkový salám
    • 20
      ml smetana
    • 20
      g sýr niva
    • sůl
    • olej
    • vegeta nebo podravka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí prsíčka očistíme a odblaníme, pokrájíme na jemné nudličky. Maso osolíme a lehce obalíme v solamylu.
2
Maso orestujeme na rozpáleném oleji. Jakmile je maso důkladně orestované přidáme nakrájené žampióny (žampióny je lepší nakrájet na půlměsíčky, myslím, že tak si zachovají svou originální chuť a jemnost).
3
Na závěr restování vložíme na nudličky pokrájenou šunku a jen lehce orestneme, poté zastříkneme troškou smetany a zasypeme jemně strouhanou nivou. Necháme směs lehounce podusit a nakonec vlijeme zbytek smetany.
4
Na dochucení směsi je lepší použít trošičku podravky nebo vegety.
5
Jako přílohu doporučuji špenátové taglitelle dělají se z toho skvělá hnízda a doprostřed těstovin skvěle padne masová směs.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • David a Lucie
    David a Lucie |

    14. 2. 2012 15:01

    Super, vynikající, akorát jsme tam těch žampiónů dali 500g, místo 60ti g :-) Bylo to akorát ;) <3

  • Věra
    Věra |

    9. 11. 2006 08:48

    Opravdu super recept. Rychlé a vynikající.

  • Monika
    Monika |

    12. 10. 2006 14:29

    Tento recept dělávám s úspěchem taky, je to opravdu vynikající. Přidávám tam ještě na nudličky nakrájený pórek.