Zeleninové karbanátky

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mraženou zeleninu povaříme ve vodě. Vody musí být tak, aby zakrývala pouze zeleninu. Do vody přidáme vegetu dle chuti a nebo můžeme dát 2 kostky zeleninového masoxu.
2
Do uvařené zeleniny s vodou dáme vločky, zamícháme a necháme projít varem. Vody v zelenině nesmí být hodně, jinak se nám budou karbenátky špatně formovat. Potom vše necháme vychladnout.
3
Vychladlou zeleninu s vločkami pomeleme na masovém strojku. Potom do těsta přidáme strouhanku, vejce a trochu škrobu. Tak, aby se nám to dobře tvarovalo. Potom vytvarujeme karbanátky a obalujeme ve strouhance. Smažíme.
4
Do těsta se může přidat i strouhaný sýr.
5
Jidlo je vhodné pro vegetariány, ale chutná i ostatním. Těsto nesmí být řidké. Takže vody do vaření zeleniny opravdu jen na zakrytí.

Komentáře k receptu

  • Zuzka
    Zuzka |

    23. 12. 2015 18:51

    Přesně tohle jsem chtěla napsat... :-[

  • Zuza
    Zuza |

    23. 11. 2013 19:04

    Odradila mě první věta....Mražená zelenina a vegeta? To nemyslíte vážně? Když uvaříte čerstvou mrkev, cibuli, brokolici, květák....je to stejně rychlé a hlavně zdravé...dochutit česnekem, pepřem a solí...

  • Jan!čka
    Jan!čka |

    5. 5. 2012 14:21

    Ideálně udělat zeleninu na páře - méně vody, více chuti. :) A přidat trochu soli, pepř, majoránku a česnek.

  • Jitka
    Jitka |

    8. 3. 2011 17:49

    1 balení u ovesných vloček je divný údaj. Dala jsem dvě hrstě a stačilo...

  • Mirka Sochova
    Mirka Sochova |

    22. 7. 2009 18:00

    též jsem vegetariánka... kdysi dávno jsme tento recept již vyzkoušela a po vzoru nejmenovaného amerického koncernu jsem karbanátek vložila do housky, přidala plátek sýra, kečup, okurek a papriku a sklidila jsem nebývale kladný ohlas. Již jsem na to ale zapomněla, protože vařím pořád a pořád nová jídla. Má kamarádka, též vegetariánka, mi ale nedávno, se slinou na jazyku a slzou smutku v oku líčila, že by si je znovu dala. Takže dnes je jdu opět vytvořit. Skvělý recept!

  • Veronika Nogová
    Veronika Nogová |

    16. 7. 2009 12:30

    Tak právě jsme dojedli a musím dát 1 s *! Pro mě jako pro vegetariána to byla pochoutka (vajíčko jsem měla domácí - ne od slepic, co jsou celý život v kleci, takže tím to bylo ještě lepší :) ) a přítel masožravec si přes počáteční nedůvěru k ovesným vločkám, které označuje slovem "fuj" šel přidat, což pro mě byla největší pochvala :) Děkuji za novou inspiraci.

  • Radka A
    Radka A |

    18. 11. 2005 13:44

    Opravdu jsou moc dobré!

Poslední navštívené:

Abecední seznam: