Zapečené bramborové noky s kuřecím masem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g kuřecí maso řízek
    • 500
      g bramborové noky
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 50
      g nákládané žampiony
    • 1
      ks nakládané kapie
    • 1
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      hrnek smetana
    • 50
      g sýr
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájíme cibuli na drobno, osmažíme do růžova, přidáme na kostičky nakrájené kuřecí řízky, osolíme a osmahneme do měkka.
2
Přidáme na nudličky nakrájenou kapii, žampiony a česnek , vše jen zlehka obarvíme kečupem a smícháme s uvařenými noky.
3
Dáme do pekáčku, lehce zalijeme smetanou (nesmí to plavat) a navrh poklademe nastrouhaný sýr. Vše dáme zapéct do trouby asi tak na 15-20 minut.

Komentáře k receptu

  • Štěpánka Staňová
    Štěpánka Staňová |

    6. 3. 2011 10:03

    Milane, mohl byste mi prosím dát recept na domácí gnochi? Ten svůj jsem ztratila a nepamatuji si přesný poměr. Děkuji

  • Lucie F.
    Lucie F. |

    30. 7. 2010 06:04

    Prosim, jakou smetanu ?

  • Milan Daniel
    Milan Daniel |

    14. 2. 2010 09:45

    Tak jsem menu podle tohoto receptu dělal po x-té, tentokrát však s vlastnoručně vyrobenými gnochi podle italského receptu. Je to samozřejmě nejméně o polovinu pracnější, ale ten výsledek! Opravdu boží!

  • Zdeňka Švarcová
    Zdeňka Švarcová |

    22. 8. 2008 11:34

    Výborné!! trošku jsem zaměnila kuřecí za parmskou šunku, kterou jsem promíchala na pánvi s cibulkou a česnekem, po jsem přidala nivu, smetanu, zampióny, nakonec jsem zapekla se sýrem 15 minut na 150 stupňů. Pozor na tuk, aby neplavalo v oleji, není nutné na začátku dávat mnoho oleje, pustí si to šťávy dost.

  • Iveta Vyvrísková
    Iveta Vyvrísková |

    11. 10. 2007 18:33

    Móóóc dobré, taky jsem to trošku pozměnila.Cibuli, šunku, čerstvou papriku - červenou, zelenou, česnek a místo kečupu pesto a posipat parmazánem. Uf to je dobrota.

  • Di
    Di |

    12. 9. 2006 09:51

    To vbypadá opravdu dobře, určitě vyzkouším. Noky máme rádi, asi raději než těstoviny. Pro Magdinu - zkusila jste už dát například do číny sterilované sladkokyselé žampiony? Já totiž také nemám ráda ty ve slaném nálevu, cítím v nich jakousi divnou pachuť. V tomto receptu bych ovšem možná dala přednost čerstvým houbičkám.

  • Vendula Strakošová
    Vendula Strakošová |

    12. 9. 2006 09:12

    Neměla jsem přímo bramborové noky, tak jsem udělala jednoduché bramborové těsto. Dala jsem normální čerstvé žampiony a čerstvou papriku a myslím,že si do toho můžete přidat i jinou zeleninu a stejně to bude dobré. Zajímavý nápad, smetana je v tom výborná,jako ve spoustě jiných jídel.

  • magdina
    magdina |

    21. 11. 2005 11:24

    Dělala jsem v neděli na oběd. Akorát bez žampionů-sterilované žampiony nám nějak nejedou. Bylo to skvělé a zase trochu něco jiného. Kapii jsem nedávala sterilovanou ale čerstvou a oprančila s masem na pánvi.

  • milan daniel
    milan daniel |

    6. 11. 2005 11:39

    Skvělé jídlo, jen se rozplývá na jazyku. Nebojte se smetany! Vřele doporučuji!