Vynikající pudinková roláda - bezlepková

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • vanilkový pudink (Klasický, vařící)
    • 100
      g moučkový cukr
    • 5
      ks vejce
  • Náplň
    • vanilkový pudink (Nevařicí!)
    • 1
      plechovka kompotované mandarinky malá
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • šlehačka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
**Těsto:** cukr utřeme (našleháme) se žloutky vajíček, přidáme vanilkový pudink (klasický vařící) a smícháme se sněhem z těch 5 vajíček, je možné pomocí šlehače. Těsto nalijeme na velký mělký plech na pečící papír (nutný). Pečeme 10-15 minut při 160-170 °C. Poznáme, že je upečené, když je povrch pevný a růžový nebo když do těsta píchneme špejlí, na kterou se vnitřek těsta nenabalí. Po upečení překlopíme na čistou utěrku a opatrně sloupneme pečící papír, který je teď na povrchu.
2
**Náplň:** do uzavíratelné nádoby (např. sklenice od okurek) nasypeme nevařící pudink, šlehačku, ztužovač šlehačky a mandarinkový kompot. Nádobu uzavřeme a důkladně protřepeme. Během krátké chvíle nám vznikne vynikající náplň, kterou natřeme rovnoměrně na vychladlé těsto a zabalíme do rolády. Necháme vychladit a můžeme podávat.

Komentáře k receptu

  • lladka
    lladka |

    8. 8. 2012 21:36

    ten vareny vanilkovy pudink neni bez lepku

  • :-))
    :-)) |

    11. 1. 2011 09:57

    -mezI né mezy :-P

  • Fany
    Fany |

    7. 11. 2010 09:05

    poustim se do vasi roladypudinkove a narazila jsem na slehacku,je tez z prasku?. =-O

  • Anonym
    Anonym |

    23. 3. 2007 18:30

    Pudink od dr. Oetkera, který se nevaří, se jmenuje Olé a stojí kolem 12,-Kč. Mají ho v Hypernově určitě a asi i v Kauflandu.

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    23. 3. 2007 11:54

    O této buchtě jsme vedly nedávno diskuzi. Nevěřila jsem, že by se to ušlehalo, chtěla jsem vyzkoušet, ale bohužel, jsem nenarazila na "nevařící" pudink (v receptu bylo psáno dr.Oetker) a Sladký moment jsem si neodvažila dát.Nakonec jsem to vyřešila tak,že jsem dala ušlehanou šlehačku,tvaroh a ve šťávě z mandarinek rozmíchala želatinu. Bylo to také dobré, ale ještě chci zkusit podle tohoto receptu.

  • Di
    Di |

    20. 3. 2007 14:58

    Díky za informaci.

  • helenus
    helenus |

    20. 3. 2007 11:31

    "Je puding Dr.Oetker vhodný i pro bezlepkovu dietu? Pudingy řady Dr.Oetker Originál i Dr.Oetker Naturamyl jsou vhodné pro bezlepkovou dietu, protože obsahují nativní (žádným způsobem modifikovaný) kukuřičný škrob, který neobsahuje lepek. Také řada Sladký moment (pudingů do hrnečku) je vhodná pro bezlepkovou dietu. V sortimentu Dr.Oetker je více produktů vhodných pro bezlepkovou dietu, jejichž seznam najdete např. na www.bezlepkovadieta.cz. "Di, toto je zo stránky dr. oetker, takže ich pudingy sú vhodné, mám odskúšané, osobám s celiakiou nespôsobujú žiadne zdravotné ťažkosti. nie som si tým 100% istá, ale tuším amylon obsahuje pšeničný škrob, takže ten nie je vhodný

  • Di
    Di |

    20. 3. 2007 08:59

    Bezvadný nápad. Pokud ale vím, musí celiakové rozlišovat i mezy pudinky. Vhodný například není Dr.Oetker. Bohužel si nepamatuji značku, která se má používat.