Výborný moučník z mletých škvarků

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jana z VM

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g škvarky
    • 6
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 300
      g cukr krupice
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • citronová kůra A šťáva
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 0,3
      l mléko
    • 1
      hrst ořechy
    • rozinky Namočené do trochu rumu
    • kokosová tyčinka Margot
    • čokoládová poleva
    • meruňkový džem Podle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tento moučník jsem ochutnala u švagrové, a protože byl výborný, chci se o něj s ostatními podělit.
2
V robotu třeme mleté škvarky s oběma cukry, postupně přidáváme 6 žloutků, 2 lžíce rumu a citonovou šťávu. Navážíme si mouku, přimícháme prášek do pečiva, nastrouhanou citronovou kůru, ořechy, nahrubo nastrouhanou tyčinku Margot. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a střídavě jej s moukovou směsí a mlékem zamícháme do škvarkového základu. Nakonec zamícháme rozinky namočené v rumu.
3
Pečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu ve středně vyhřáté troubě asi 15-20 minut. Po vychladnutí můžeme potřít meruňkovým džemem, nebo jen čokoládovou polevou.
4
Moc dobrý je také jen tak.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: