Velikonoční dort s marcipánovými zajíčky

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks korpus z křehkého těsta
    • 125
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 0,5
      ks citronová kůra strouhaná
    • 2
      ks vejce
    • 120
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
  • Náplň
    • 1
      plechovka kompotované mandarinky á 175 g
    • 1
      plechovka kompot pomerančový á 175 g
    • 500
      g tučný tvaroh
    • 2
      ks žloutek
    • 125
      g cukr
    • 8
      plátek bílá želatina
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      ks bílek
    • 2
      lžíce želé
  • Ozdoba
    • 70
      g marcipánová hmota
    • 0,5
      lžička kakao
    • 3
      lžíce pistácie sekané
    • 2
      lžíce moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Utřeme máslo, cukr, sůl, citronovu kůru a vejce a přidáme prosátou mouku promíchanou s kypřícím práškem. Troubu předehřejeme na 200 °C, Těstem naplníme vymaštěnou dortovou formu a pečeme 25-30 minut. Vodorovně rozpůlíme.
2
Kompoty slijeme, šťávu si zachytíme. Namočíme a rozpustíme želatinu. Smícháme tvaroh, žloutky, cukr, vanilkový cukr, citronovu šťávu a 4 lžíce ovocné šťávy, vmícháme želatinu. Ušleháme smetanu s bílky a vmícháme do krému. Přidáme ovoce. Korpus z křehkého těsta potřeme želé, navrch dáme třený korpus, potřeme krémem, položíme vrchní díl a chladíme asi 3 hodiny.
3
Zpracujeme marcipán s moučkovým cukrem, polovinu prohněteme s kakaem. Vytvarujeme zajíčky, umístíme je na dort, ozdobíme pistáciemi a poprášíme cukrem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Z21
    Z21 |

    21. 4. 2011 11:24

    :-[