• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tvarohový bochánek
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohový bochánek

autor: Iva Ticháčková
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohový bochánek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 2
      balení prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g moučkový cukr
    • 150
      g máslo nastrouhat
    • 1
      kostka měkký tvaroh modrý nebo červený
    • 7
      lžíce mléko
    • 3
      ks vejce
    • citronová kůra
    • 50
      g rozinky namočené v rumu
    • 50
      g mandle na posypání, případně i do těsta

Postup přípravy receptu

1
Všechny přísady zpracujeme v hladké a vláčné těsto. Uděláme dva bochánky, které přendáme na plech, vyložený pečícím papírem nebo alobalem potřeným tukem. Bochánky potřeme rozšlehaným vejcem s trochou mléka, posypeme mandlemi a uprostřed uděláme ostrým nožem křížek.
2
Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 45 minut.
3
Je to výborný moučník, který je stále vláčný.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bochánek, který se vždy povede

Bochánek, který se vždy povede

Drobenkový mazanec (bochánek)

Drobenkový mazanec (bochánek)

Bochánek - třený

Bochánek - třený

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana z VM | 21. 9. 2006 12:33

    Ivo, tento nebo podobný recept je tady na těchto stránkách možná i vícekrát, ale to přece nevadí, ne? Není možné projít těch skoro 10 tisíc výborných receptů a zjišťovat, jestli se člověk neopakuje. A jestli je možné, že by se recepty dostaly skoro přes celou republiku ? Proč ne,vždyť právě recepty se šíří rychlostí blesku nejenom po republice ..... Hlavně posílejte další a další ....

  • Iva Ticháčková | 15. 9. 2006 12:48

    Tak a teď jsem to odklepla bez napsání jména, takže se to objeví jako "anonym". Omlouvám se.

  • Anonym | 15. 9. 2006 12:44

    Jsem na těchto stránkách krátce a po napsání receptu jsem zjistila, že v databázi je stejný , ale pod názvem "Velikonoční tvarohový mazanec" - autorka Jana z VM. Tímto se Vám omlouvám, ale já znám tento recept již velice dlouho. Je možné, že by se dostal od Vás až k nám, do Náchoda a to jinou cestou? Je vskutku výborný, takže paní Jano z VM vřelý dík. Ještě u jednoho receptu jsem zjistila stejné ingredience a postup - Vy ho máte pod názvem Tvarohový koláč báby Havelkové a já ho znám jako Tvarohové řezy - rovněž skvělé.Hezkou sobotu a neděli - Iva.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hladká mouka Mandle Máslo Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Rozinky Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Falešný vlašský salát

Falešný vlašský salát

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový…

Tvarohové koláče

Tvarohové koláče

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Základní těsto na pizzu

Základní těsto na pizzu

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

Dušená krkovička se zeleninou

Dušená krkovička se zeleninou

Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se smaženou zeleninou

Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se…

Rychlobublanina

Rychlobublanina

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

411
Máslové řízky
Máslové řízky
385
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
243
Dýňová tortila
Dýňová tortila
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Modelka Bezděková skončila v slzách: Zpackala moderování!

Modelka Bezděková skončila v slzách: Zpackala moderování!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

  • Recepty.cz
  • Tvarohový bochánek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact