Treska s rýží a zeleninou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks filé z tresky
    • 1
      ks pórek
    • 3
      ks mrkev větší
    • 2
      balíček rýže
    • 100
      g sýr může být i víc
    • máslo
    • koření na ryby nemusí být

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já měla plech s vyšším okrajem) zapéct na 10 min. (pokud máme tresku mraženou, nejprve necháme rozmrazit).
2
Na hrubo nastrouháme mrkev, pórek nakrájíme na kolečka a krátce osmahneme na troše másla. Rýži uvaříme, necháme vystydnout (nemusí být, ale lépe se pak vmíchává sýr), zamícháme do zeleniny a přidáme strouhaný sýr.
3
Tuto směs navrstvíme na filety a dáme na 20 minut zapéct do trouby.

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    8. 5. 2010 13:42

    Vynikající! U nás veliká spokojenost. Až teď jsem si uvědomila, že jsem zapomněla osmahnout zeleninu na másle, ale chuť byla i tak skvělá. Velký dík za recept. Ivana

  • gaba hajkova
    gaba hajkova |

    20. 9. 2008 14:29

    Výborné! Celá rodina dáváme za 1!

  • Tomáš Krejčí
    Tomáš Krejčí |

    13. 10. 2007 13:18

    Originální úprava tresky. Ale oni například žaponci dobře vědí, že ryba a rýže je dobrá kombinace. S chutí si někdy zopakujeme. Díky