Těsto: žloutky vymícháme s cukrem a vanilkovým cukrem, potom přidáme vyšlehaný sníh z bílků, mouku a prášek do pečiva. Upečeme a necháme vychladnout. Vychladlé těsto dobře polejeme kávou, rumem a mandlovým likérem. Na polité těsto natřeme krém, posypeme kakaem a necháme dobře vychladnout, aby krém ztuhl.
2
Krém: šlehačku vyšleháme dotuha se ztužovačem a vmícháme do pomazánkových másel, osladíme podle chuti a ochutíme mandlovým likérem a rumem (toto třeba přilévat opatrně, aby krém nebyl moc řídký).
3
Toto množství surovin je do pekáče o rozměrech 26x38 cm. Tehdy má těsto i krém ideální sílu. Je skvělý studený dezert, dělám ho při slavnostnějších příležitostech a vždy se po něm jen zapráší.
Vynikající tiramisu a my jsme si to jen vylepšili tím, že místo pomazánkového másla dáváme dva tvarohy, moc velká ňamka ale i s máslem. Doporučuji lepší než dělat tiramisu s mascarponem.
Lenka krupkova
|11. 9. 2009 13:37
Dělala jsem 2x a všem moc chutnalo,rychlý a skvělý moučník
snad to bude dobrý:)
|6. 5. 2007 19:37
já to chci udělat mamace ke dni matek tak doufám že se to dá:o) a že se mi to povede tak mi ddržte prosim pěstičky:o)! Snad to bude k jídlu:o)