Sýrová bageta s rajčaty

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: MishaAtherton

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      ml mléko
    • 4
      ks vejce
    • cayenský pepř
    • 225
      g sýr čedar
    • 1
      ks bageta pokud možno 1 den stará
    • 100
      g rajčata sladká

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bagetu nakrájíme na plátky, asi 1 cm silné. Mléko a vejce sešleháme dohromady, ochutíme kayenským pepřem, černým pepřem a solí. Do 4 menších pečících nádob (500 ml největší) klademe vrstvu chlebu, nastrouhaný sýr a na polovičky nakrájená rajčátka. Zakončíme opět vrstvou sýru. Přelijeme přes to rozšlehané mléko s vejci a malinko přimáčkneme k sobě. Necháme asi 15 minut odležet.
2
Mezitím si rozehřejeme troubu na 200 °C. Nádobky vložíme do trouby a pečeme asi tak 20 minut. Dobré spolu se zeleninovým salátem s octovou zálivkou.

Komentáře k receptu

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    25. 5. 2006 11:26

    Tohle bude příjemně rychlý oběd na prázdniny:-))