Šup šup bába

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g moučkový cukr
    • 150
      g rama Culinesse
    • 2
      lžíce kakao
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      prášek do pečiva
    • 1
      ks kompot i s nálevem
    • hnědý rum
    • čokoládová poleva
    • kokos nebo oříšky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vše smícháme dohromady a nalijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Do těsta můžeme přidat trochu rumu. Upečený moučník polijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem nebo mletými oříšky.

Komentáře k receptu

  • Lenka Křížková
    Lenka Křížková |

    4. 8. 2007 14:55

    Tuhlu buchtu dělám s hroznovým kompotem a nakonec ji potřu marmeládou a posypu kokosem. Je vynikající a ještě se nikomu neomrzela!!!!

  • vlaďka
    vlaďka |

    3. 7. 2005 14:09

    Mám vyzkoušeno s meruňkovým kompotem, nic nemixuju,jen zamíchám, během přípravy to vypadá všelijak,ale výsledek je víc než dobrý.

  • Alis
    Alis |

    21. 6. 2005 21:33

    Je to rychlé, dělala jsem se zavařenými švestkami a musím říci, že nic moc, Dost mě v něm vadily ty šlupky ze švestek. Příště vyzkouším z jiného ovoce

  • Jana Kozlová
    Jana Kozlová |

    21. 6. 2005 14:44

    je vynikajici a je opravdu šup šup :))) vřele doporučuji. Jde to dělat z jakéhokoliv ovoce a to je dobrý lepší než bublanina

  • Simona Mořkovská
    Simona Mořkovská |

    17. 6. 2005 11:26

    Opravdu jak už popsala Marta, vše se smíchá dohromady a nezáleží na pořadí. Kompot přimícháme nakonec, můžeme nechat ovoce na větší kousky, ale lze i lehce rozmixovat. Rumu přidáme podle své chuti - jednu lžíci, dvě, tři...- a nebo nedáme rum vůbec. A nebojte se dát opravdu celý velký kompot s nálevem, aby nebyla buchta suchá. Někdy ji dělám i bez polevy, jen tak, šup šup :-)

  • Ali
    Ali |

    13. 6. 2005 15:23

    Mám podobnou zkušenost s angreštovým kompotem. Nikdo ho v rodině nechtěl jíst, ale v tomto jednoduchém moučníku všem chutnal.

  • Ivana
    Ivana |

    12. 6. 2005 16:22

    U nás se tomuhle receptu říká Šup do trouby, opravdu vše jen smíchám dohromady (užitečně se v tom zlikvidují starší kompoty) v mixéru, naposled vařečkou zapracuju prášek do pečiva - skvělá mokrá buchta, žádná dusivka.

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    12. 6. 2005 09:58

    Dělám podobný moučník: 40Dg pol.mouky, 200 -25Dg cukru ( dle sladkosti komptotu), 4 celá vejce, 1dcl oleje, vanilk.cukr, 1 prášek do pečiva ,můžete 2 lžíce kakaa a přidat jeden celý 0,7 l kompot dle chuti a zásob - vše v míse smíchat není nutno šlehat žloutky apod. po upečení možno polít čok. polevou a posypat kokosem

  • eva
    eva |

    12. 6. 2005 08:47

    Arian, ja tiez peciem tento kolac, kompot aj s nalevom sa da do cesta. Vsetko sa spolu pecie. Je dobry, stavnaty....rychly...

  • Marta
    Marta |

    11. 6. 2005 15:15

    Mám podobný recept a vtip je v tom, že je to strašně jednoduché. Úplně všechno i kompot s nálevem vlijete do mísy a zamícháte. Možná jedna rada, dejte do mísy vše až na kompot, ručním šlehačem vymíchejte a nakonec přidejte celý kompot a už jen vařechou promíchejte. Mixérem byste rozmixovali ovoce a to nechceme. A doporučuji, u nás nikdo nechtěl jíst angreštový kompot, ale v buchtě chutnal.

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    10. 6. 2005 21:30

    Ja se pridam k Alene, z tohoto receptu nejsem moc moudra:-) Co s tim kompotem?

  • Alena
    Alena |

    10. 6. 2005 14:09

    Pro začátečníky by měl být nějaký postup, např nejdříve ušlehat vejce s cukrem do pěny přimíchat postupně Ramu a postupně přimíchávat šťávu z ovoce, rum (kolik) a mouku s práškem do pečiva a ovoce se nechá na kousky nebo jak ? Jinak dobrý no - ?!