Šumavská topinka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: kotras

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na 1 osobu
    • 1
      plátek chleba
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      ks vejce
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      plátek šunka
    • 20
      g tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvi na rozehřátém oleji opečeme plátek chleba jako topinku. Osušíme ubrouskem, osolíme a potřeme česnekem podle chuti. Čím víc, tím líp. Potom na pánev dáme plátek šunky a na něj rozklepneme vajíčko jako na volské oko. Žloutek by neměl být zcela upečen, měl by téct. Takto připravená volské oko klademe na topinku a posypeme najemno nastrouhaným tvrdým sýrem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Renata Kolářová
    Renata Kolářová |

    13. 2. 2007 16:05

    Topinky dělám přesně tak také a jsou fakt moc dobré. Jindy zase potřu horké topinky taveným sýrem a pokapu kečupem.