Smažené brambůrky s pikantními omáčkami

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nové brambory omyjeme a necháme slupku! Pak je nakrájíme na tenoučké plátky, tak 3 mm silné. Nejlépe to jde na WS kráječi, můžete také zkusit kráječ na kolečka, který je na struhadle. Plátky rozprostřeme na kuchyňskou papírovou utěrku a necháme vsáknout přebytečnou vodu. Poté je smažíme ve friťáku v rozpáleném oleji dozlatova. Po vyndání necháme na ubrousku okapat přebytečný olej, osolíme, navršíme do mísy a posypeme petrželkou.
2
Omáčky: pokud máme běžnou zakysanou smetanu - tzn. řidší, tak do ní přidáme jen prolisovaný česnek, křen, nebo kečup a další ingredience, viz. uvedeno výše. Pokud chceme mít omáčku o něco hustší, použijeme zakysaný krém Rama Cremefine a podle toho, jakou chceme mít hustotu přidáváme bílý jogurt.
3
Každý druh omáčky dáme zvlášť do malých misek a podáváme k bramborám - lupínky namáčíme. Jsou naprosto výýýborné a mňamózní.Takovéto bramborové lupínky se dají udělat i jako příloha k masu. Jinak omáček může být nekonečno, záleží na Vás, co do zakysané smetany přimícháte...
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Kečup - jemný Olej Petržel Sůl Zakysaná smetana

Komentáře k receptu

  • Katka Maršálková
    Katka Maršálková |

    11. 5. 2007 12:29

    jojo, z trouby jsou taky ňaminky....

  • Martina
    Martina |

    13. 4. 2007 18:02

    Byly moc dobre, dnes uz budeme delat podruhe. Brambory nakrajim na platky a nasucho opecu v troube, je to uplne bez oleje :-)

  • Katka Maršálková
    Katka Maršálková |

    30. 10. 2006 08:31

    určitě jsou méně kalorické, než klasické kupované smažené brambůrky a lepší!!! Tak udělejte pro návštěvu :o)

  • jana
    jana |

    27. 10. 2006 19:05

    To bych jedla až bych se smála, ale ta kalorická bomba k mé váze! Bébébé

Poslední navštívené:

Abecední seznam: