• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Smažené brambůrky s pikantními omáčkami
    Napište svůj komentář k receptu

    Smažené brambůrky s pikantními omáčkami

    autor: katka marsalkova
    0.0
    moje hodnoceni
    4.0
    hodnotilo: 1
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Smažené brambůrky s pikantními omáčkami
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • brambory
      • olej
      • sůl
      • petržel kudrnka
    • Česneková omáčka
      • česnek
      • sůl
      • petržel
      • zakysaná smetana nebo Rama Cremefine (pak ale použít i bílý jogurt)
    • Kečupová omáčka
      • kečup - jemný a grilovací nebo jiné koření

    Postup přípravy receptu

    1
    Nové brambory omyjeme a necháme slupku! Pak je nakrájíme na tenoučké plátky, tak 3 mm silné. Nejlépe to jde na WS kráječi, můžete také zkusit kráječ na kolečka, který je na struhadle. Plátky rozprostřeme na kuchyňskou papírovou utěrku a necháme vsáknout přebytečnou vodu. Poté je smažíme ve friťáku v rozpáleném oleji dozlatova. Po vyndání necháme na ubrousku okapat přebytečný olej, osolíme, navršíme do mísy a posypeme petrželkou.
    2
    Omáčky: pokud máme běžnou zakysanou smetanu - tzn. řidší, tak do ní přidáme jen prolisovaný česnek, křen, nebo kečup a další ingredience, viz. uvedeno výše. Pokud chceme mít omáčku o něco hustší, použijeme zakysaný krém Rama Cremefine a podle toho, jakou chceme mít hustotu přidáváme bílý jogurt.
    3
    Každý druh omáčky dáme zvlášť do malých misek a podáváme k bramborám - lupínky namáčíme. Jsou naprosto výýýborné a mňamózní.Takovéto bramborové lupínky se dají udělat i jako příloha k masu. Jinak omáček může být nekonečno, záleží na Vás, co do zakysané smetany přimícháte...
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Smažené brambůrky - chipsy

    Smažené brambůrky - chipsy

    Kuře s dvěma omáčkami

    Kuře s dvěma omáčkami

    Šťouchané brambůrky s cuketou a mrkví

    Šťouchané brambůrky s cuketou a mrkví

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Katka Maršálková
      Katka Maršálková | 11. 5. 2007 12:29

      jojo, z trouby jsou taky ňaminky....

    • Martina
      Martina | 13. 4. 2007 18:02

      Byly moc dobre, dnes uz budeme delat podruhe. Brambory nakrajim na platky a nasucho opecu v troube, je to uplne bez oleje :-)

    • Katka Maršálková
      Katka Maršálková | 30. 10. 2006 08:31

      určitě jsou méně kalorické, než klasické kupované smažené brambůrky a lepší!!! Tak udělejte pro návštěvu :o)

    • jana
      jana | 27. 10. 2006 19:05

      To bych jedla až bych se smála, ale ta kalorická bomba k mé váze! Bébébé

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Brambory
    Pokrmy Z brambor Večeře Pozdní večeře Smažení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Kečup - jemný Olej Petržel Sůl Zakysaná smetana
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Španělské ptáčky

    Španělské ptáčky

    Šunka v listovém těstě

    Šunka v listovém těstě

    Řezy s vaječným likérem

    Řezy s vaječným likérem

    Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

    Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

    Povidlové rohlíčky II

    Povidlové rohlíčky II

    Zeleninový salát se sýrem

    Zeleninový salát se sýrem

    Tvarohový dort s banány

    Tvarohový dort s banány

    Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.

    Velikonoční nádivka dle časopisu F.O…

    Celerový krém s celerovými lupínky

    Celerový krém s celerovými lupínky

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    105 minut
    Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem

    Krůtí roláda s citronovou majonézou a…

    60 minut
    Grilovaný lilek Badrijani

    Grilovaný lilek Badrijani

    60 minut
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    20 minut
    Salát z pečené červené řepy

    Salát z pečené červené řepy

    30 minut
    Sushi burger

    Sushi burger

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    Poslední sledované recepty

    93
    Benediktinská vejce
    Benediktinská vejce
    71
    Vejce Benedikt
    Vejce Benedikt
    57
    Výborné hrníčkové knedle
    Výborné hrníčkové knedle
    48
    Holandská omáčka
    Holandská omáčka
    47
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle

    Zajímavé články

    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky: Skvělý oběd z jednoho pekáče
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky:…
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z mletého masa!
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z…
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny Pawlowské
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny…
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen na víkend
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen…
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…

    Sledujte nás

    AHA.cz TRAPAS jako hrom! Tohle si Zemanův Ovčáček za rámeček nedá

    TRAPAS jako hrom! Tohle si Zemanův Ovčáček za rámeček nedá

    AHA.cz Dominika Gottová (47): Drsné urážky v supermarketu!

    Dominika Gottová (47): Drsné urážky v supermarketu!

    AHA.cz Deník Aha! 17.4.2021

    Deník Aha! 17.4.2021

    Dáma.cz Anny Ondráková: Měla obdiv Hitlera, miloval ji boxer a točila s Hitchcockem

    Anny Ondráková: Měla obdiv Hitlera, miloval ji boxer a točila s Hitchcockem

    Dáma.cz Jaký pes se k vám hodí podle znamení? K Býkům buldok, k Rakům jezevčík

    Jaký pes se k vám hodí podle znamení? K Býkům buldok, k Rakům jezevčík

    Ženy.cz Nejlepší outfity slavných z 90. let: Které z nich byste klidně nosili i dnes?

    Nejlepší outfity slavných z 90. let: Které z nich byste klidně nosili i dnes?

    Maminka.cz Milníky prvního roku: Kdy se má otáčet, lézt a kdy si sedne?

    Milníky prvního roku: Kdy se má otáčet, lézt a kdy si sedne?

    Reflex.cz Rozhovor s René Levínským o uzavřeném školství a jedné špatné predikci

    Rozhovor s René Levínským o uzavřeném školství a jedné špatné predikci

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Skleník, fóliovník a pařeniště na balkon: Jak je vyrobit jednoduše a levně?

    Skleník, fóliovník a pařeniště na balkon: Jak je vyrobit jednoduše a levně?

    • Recepty.cz
    • Smažené brambůrky s pikantními omáčkami
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí