Široké nudle se šunkovou omáčkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g nudle
    • 100
      g pršut
    • 80
      g máslo
    • 125
      ml smetana
    • 100
      g strouhaný parmazán
    • muškátový oříšek
    • pepř mletý
    • sůl
    • 1
      lžíce petrželová nať
    • 1
      lžíce pažitka
    • 100
      g uzená šunka vařená v celku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě a scedíme. Udržujeme je teplé. Pršut nakrájíme na proužky, šunku na maličké kostičky a opečeme na másle. Vmícháme polovinu parmezánu, ochutíme oříškem, zalejeme smetanou a 10 minut povaříme, dokud omáčka nezhoustne. Dosolíme, opepříme.
2
Omáčku důkladně promícháme s těstovinami. Porce na talíři posypeme zbytkem parmezánu, posypeme bylinkami.

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    22. 3. 2007 09:51

    Pršut môžete nahradiť kvalitnou na tenučké plátky narezanou salámou typu uherák.

  • Sísa
    Sísa |

    22. 3. 2007 06:46

    Ten pršut je nutný? U nás ho v obchodě nemívají. Lze nahradit?

  • Hana vac.
    Hana vac. |

    20. 3. 2007 20:37

    Ja davam nudle do hotove omacky jeste na panev a kratce povarim a ti se prohreji.Take je vyborna chut,kdyz pridate malinko bileho vina.A nebo na konci vareni vmichat kratce vajicko.

  • zita matejkova
    zita matejkova |

    20. 3. 2007 14:52

    Já dávám šlehačku 250ml a přidávám smetanu na vaření 12%.Záleží na množství strávníků a chuti.

  • zita matejkova
    zita matejkova |

    20. 3. 2007 14:50

    Taky dělávám,je to moc dobré a hlavně rychlé.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    20. 3. 2007 14:34

    Používam smotanu a nie vždy rovnako sa mi odparí. Ak treba viac omáčky, nastavím mliekom.

  • Myš
    Myš |

    20. 3. 2007 12:55

    Pouzivate jen smetanu, nebo i trochu vody ? Neni ze 125 ml smetany malo omacky ? Diky