Salát z čínského zelí, rajčete a celeru

moje hodnocení:

2,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: MartinV

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      ks čínské zelí
    • 0,5
      ks celer
    • 1
      ks rajče oloupané, pokrájené
    • 2
      plátek citron
    • 2
      lžíce sezamový olej
    • 2
      lžička sojová omáčka shoyu
    • 1
      hrst semínka slunečnicová a dýňová

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čínské zelí nakrájíme na nudličky, přidáme jemně strouhaný celer a rajče nakrájené na osminky.
2
Promícháme, zalijeme sójovou omáčkou a olejem (sezamový nebo dýňový jsou vynikajicí), promícháme.
3
Z plátku citrónu oloupeme kůru, do salátu vyřízneme dužinu, promícháme. Posypeme směsí slunečnicových a dýňových semínek.
4
Kousky citrónu salát náramně osvěží - co je kyselé je veselé :-)

Komentáře k receptu

  • lucka buchova
    lucka buchova |

    3. 3. 2008 18:22

    mak a rajče mouku a cibuli dat pryč dekuju

  • MartinV
    MartinV |

    23. 12. 2007 22:29

    Vlaďko, nejsem puritánský šílenec :-) , a navíc pokaždé je výsledek jiný, naposled jsem zkusil pouze dokyselit balsamikovým octem, také to bylo jedlé. Takže experimentům v novém roce 2008 zdar!

  • Vladislava Machulová
    Vladislava Machulová |

    4. 10. 2007 12:41

    Martine, ráda "listuji" Vašimi recepty, protože jsou velmi zdravé, pestré, nenudí a tzv. obohacují náš jinak vcelku někdy nudný jídelníček, i když jsou někdy náročnější na přípravu... Proto mě u Vás docela překvapila ta sójovka, která obsahuje v dosti velké míře velmi nezdravý glutaman sodný... Ale možná to má v tomto případě své opodstatnění :-) Jinak přeji úspěšné "mixování" :-) zdravých pokrmů