Řezy Lambada

moje hodnocení:

3,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 4
      lžíce voda teplá
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2,5
      lžička prášek do pečiva
    • 150
      g moučkový cukr
    • 80
      g polohrubá mouka
    • 80
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 150
      ml pomerančová šťáva
  • Pomerančový krém
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 50
      g cukr krystal
    • 850
      ml pomerančová šťáva v ní uvaříme pudinky
  • Na ozdobu
    • čokoládová poleva kupovaná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vyšleháme vajíčka s vodou do pěny. Za stálého šlehání přidáváme cukr, vanilkový cukr a šleháme 2 minuty. Smícháme mouku se Solamylem a práškem do pečiva a pomalu přisypáváme do vaječné pěny. Po upečení ještě teplé polejeme pomerančovou šťávou a necháme vychladnout. Pak potřeme pomerančovým krémem a nakonec nastříkáme nepravidelně čokoládovou polevu.

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    3. 2. 2007 21:59

    Jsou v lednici, místo pomerančovéhodžusu jsem dala jablečný a do něj dala ananasový kompot a pudink banánový. tajně na něj rodina chodí!!!!

  • Hanča
    Hanča |

    31. 10. 2006 09:14

    Musím říct, že jsem tyto řezy dělala poprvé a měly úspěch, hlavně u mé mlsné dcery, které jen tak něco nechutná. Akorát jsem se bála dát tolik toho džusu, tak jsem dala asi o 1/3 méně a toto množství nahradila vodou.

  • Monika2
    Monika2 |

    24. 9. 2006 09:24

    Moc dobré je do nakombinovat s mandarinkami v plechovce. Ty tu ostrost pomerančového džusu zmírní. Taky jsem vyzkoušela poklást banánem aa na polevu banánový džus (to jsem ale výrazně omezila cukr a korpus jsem polila banánovým džusem s trochou citronové šťávy). Tenhle moučním jsem objevila tady a patří u nás ke stálicím, návštěvy vždy mlaskají!

  • bramborka
    bramborka |

    23. 9. 2006 14:17

    Dělala jsem je včera a byly výborné.CHuťově nám to připomínalo kupované pomerančové čokopiškoty.

  • Věra
    Věra |

    15. 5. 2006 13:11

    Gábono ten tvůj příspěvek se mi moc líbí.... příště vyzkouším tak jak uvádíš, možná by jsi to mohla napsat pod " Řezy lambada 2 " ? :-))

  • Gábina
    Gábina |

    15. 5. 2006 13:06

    Dělám podobné řezy, jen na vrstvu pudinku z pomerančového džusu se rozetře ušlehaná šlehačka se ztužovačem, poklade se piškoty (ne těsně vedle sebe, ale s mezerou) a ty se postříkají čokoládovou polevou

  • Věra
    Věra |

    3. 4. 2006 09:05

    Vynikající recept. Dělala jsem přesně dle návodu. Druhý den po vychlazení ještě lepší. Příště nebudu polévat čokoládovou polevou, ale čokoládu nastrouhám nahrubo a posypu, bude se lépe krájet. Dávám 1

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    27. 3. 2006 19:42

    Druhý den je buchta výborná, asi jak se rozleží. Jediné, co příště trochu upravím, je množství džusu. Krém se mi zdál takový ostřejší. Zkusila bych část džusu nahradit vodou. Dělám podobné řezy, jako základ používám piškotové těsto, ale tohle mi chutná ještě víc. Díky za recept.

  • Daireann
    Daireann |

    23. 3. 2006 16:00

    To může být dobrý - asi to příští týden zkusím (teď bohužel nemůžu, protože má taťka narozeniny a máme doma spoustu medovníku..) a pak dám vědět ;)

  • Gábina
    Gábina |

    22. 3. 2006 14:26

    je to džus

  • Věra
    Věra |

    22. 3. 2006 14:23

    Tak mi ke štěstí chybí už jen ta štáva z pomeranče. Doufám, že stačí krabicová...a nevím zda je to šťáva nebo juice???

Další doporučené recepty: