Řecká kapsa

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Sabbee

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 60
      g máslo
    • 100
      ml pivo
    • gyros koření
    • 1
      ks vejce
  • Náplň
    • sýr feta
    • olivy červné i zelené
    • cherry rajčátka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smíchejte mouku, máslo, pivo a přidejte trošku koření, vzniklé těsto rozdělte na dvě poloviny a nechte 10 minut uležet. Mezitím nakrájejte rajčátka, přidejte olivy a sýr feta (můžete nahradit balkánským). Taštičky naplňte směsí, potřete rozšlehaným vejcem a pečte ve středně vyhřáté troubě asi tak 35 minut.

Komentáře k receptu

  • barča
    barča |

    1. 8. 2007 19:49

    Právě jsem dopekla a musím říct, že to mělo úspěch. Polovinu náplně jsem udělala s rajčatama, polovinu se žlutou paprikou (rodina je rozpolcena). Obě varianty jsou dobré. Jen pozor, nesolte těsto jako já. Nějak jsem ho automaticky osolila, ale v recepru správně sůl není, protože náplň je slaná až až. Zkuste.

  • barča
    barča |

    1. 8. 2007 15:03

    To mě zaujalo, vše co mám ráda tu je obsaženo.