Povidlová bábovka

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 7
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 160
      g polohrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • 150
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky, cukr, máslo, vanilkový cukr a 2 lžíce povidel ušleháme v hustý krém, do kterého postupně vmícháme tuhý sníh ze zbylých bílků a mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijeme do připravené strouhankou vysypané formy.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    11. 11. 2009 12:04

    Dělala jsem ji v sobotu,taky jsem přidala kakao a namočené oříšky a rozinky v rumu. Bohužel jsem zapoměla na prdopeč, ale stejně byla výborná. Dávám za 1

  • MIRKA AKRIM
    MIRKA AKRIM |

    3. 11. 2009 10:41

    PEKLA JSEM, DO TESTA JSEM PRIDALA LZICI KAKAA A MISTO PRDOP JSEM DALA PRDOPERNIKU, BYLO TOVYNIKAJICI, MOC DOPORUCUJI.

  • Eva Bittmannová
    Eva Bittmannová |

    8. 5. 2008 17:10

    Vyzkoušela jsem a můžu doporučit.Kdyby se přidalo perníkové koření, byl by z toho moc dobrý perník.

  • Vlaďka Dary
    Vlaďka Dary |

    25. 1. 2008 14:24

    Vyzkoušela jsem se sušenými švestkami,které jsem přes noc naložila do rumu.A když už jsem tam dala ty švestky,tak jsem přidala kandované ovoce a ta povidla k tomu...dopadlo to též dobře:)

  • Zdenka
    Zdenka |

    23. 1. 2008 14:19

    Túto bábovku poznám, je výborná. Ja do nej dávam ešte aj nasekané vlašské orechy, tak za hrsť. Pokiaľ ide o slivkový lekvár, dávam taký, aký kúpim. Prajem vám dobrú chuť a ďakujem za skvelé typy na jedlá aj pečenie!

  • Martina Marťásek
    Martina Marťásek |

    23. 1. 2008 11:25

    Ivi , myslím si , že jdou povidla nahradit jakoukoliv marmeládou nebo džemem podle možností a chuti - pak už se ale asi nebude nazývat povidlová :-)) Evi , tak mě napadlo , co kdybyste do té Vaší buchty na plech nakrájela sušené švestky ?? :-))

  • iva nemcova
    iva nemcova |

    23. 1. 2008 11:01

    Zajimalo by me ,zda se ta povidla mohou nahradit svestkovou marmeladou.Kde bydlim,povidla nesezenu.

  • Eva
    Eva |

    23. 1. 2008 10:07

    Dělám podobně povidlovou buchtu na plech. Jednou jsem měla povidla lehce vyschlá a v buchtě byly nerozmíchané kousky a od té doby dcera chce ty kousky povidel v buchtě, ale zase už nemám vyschlá povidla.....

  • Věra
    Věra |

    23. 1. 2008 10:00

    Jo, ta povidla v ingrediencích chybí, ale v postupu jsou pak uvedeny 2 lžíce povidel, tak to jdu hned zkusit. Možná vezmu chlebíčkovou formu a místo strouhanky ji vysypu strouhaným kokosem. A ještě to zkusím bez prášku do pečiva, řekla bych, že je tam zbytečný když vezmu 4 vejce. i

  • Anonym
    Anonym |

    23. 1. 2008 09:42

    Ani já je nevykoukala.

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    23. 1. 2008 09:38

    Paní Gábino, povidla jsou uvedeny v postupu přípravy: "a 2 lžíce povidel".V ingrediencích je autor či autorka neuvedla.

  • Gábina
    Gábina |

    22. 1. 2008 22:03

    Ať hledám, jak hledám, povidla nevidím