Žloutky, cukr, máslo, vanilkový cukr a 2 lžíce povidel ušleháme v hustý krém, do kterého postupně vmícháme tuhý sníh ze zbylých bílků a mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijeme do připravené strouhankou vysypané formy.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Majka Rončáková
|11. 11. 2009 12:04
Dělala jsem ji v sobotu,taky jsem přidala kakao a namočené oříšky a rozinky v rumu. Bohužel jsem zapoměla na prdopeč, ale stejně byla výborná. Dávám za 1
MIRKA AKRIM
|3. 11. 2009 10:41
PEKLA JSEM, DO TESTA JSEM PRIDALA LZICI KAKAA A MISTO PRDOP JSEM DALA PRDOPERNIKU, BYLO TOVYNIKAJICI, MOC DOPORUCUJI.
Eva Bittmannová
|8. 5. 2008 17:10
Vyzkoušela jsem a můžu doporučit.Kdyby se přidalo perníkové koření, byl by z toho moc dobrý perník.
Vlaďka Dary
|25. 1. 2008 14:24
Vyzkoušela jsem se sušenými švestkami,které jsem přes noc naložila do rumu.A když už jsem tam dala ty švestky,tak jsem přidala kandované ovoce a ta povidla k tomu...dopadlo to též dobře:)
Zdenka
|23. 1. 2008 14:19
Túto bábovku poznám, je výborná. Ja do nej dávam ešte aj nasekané vlašské orechy, tak za hrsť. Pokiaľ ide o slivkový lekvár, dávam taký, aký kúpim. Prajem vám dobrú chuť a ďakujem za skvelé typy na jedlá aj pečenie!
Martina Marťásek
|23. 1. 2008 11:25
Ivi , myslím si , že jdou povidla nahradit jakoukoliv marmeládou nebo džemem podle možností a chuti - pak už se ale asi nebude nazývat povidlová :-)) Evi , tak mě napadlo , co kdybyste do té Vaší buchty na plech nakrájela sušené švestky ?? :-))
iva nemcova
|23. 1. 2008 11:01
Zajimalo by me ,zda se ta povidla mohou nahradit svestkovou marmeladou.Kde bydlim,povidla nesezenu.
Eva
|23. 1. 2008 10:07
Dělám podobně povidlovou buchtu na plech. Jednou jsem měla povidla lehce vyschlá a v buchtě byly nerozmíchané kousky a od té doby dcera chce ty kousky povidel v buchtě, ale zase už nemám vyschlá povidla.....
Věra
|23. 1. 2008 10:00
Jo, ta povidla v ingrediencích chybí, ale v postupu jsou pak uvedeny 2 lžíce povidel, tak to jdu hned zkusit. Možná vezmu chlebíčkovou formu a místo strouhanky ji vysypu strouhaným kokosem. A ještě to zkusím bez prášku do pečiva, řekla bych, že je tam zbytečný když vezmu 4 vejce. i
Anonym
|23. 1. 2008 09:42
Ani já je nevykoukala.
Irena Klasová
|23. 1. 2008 09:38
Paní Gábino, povidla jsou uvedeny v postupu přípravy: "a 2 lžíce povidel".V ingrediencích je autor či autorka neuvedla.