Paraguayky - bezlepkové

moje hodnocení:

3,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze všeho uhňácáme těsto (můžeme přidat 2-3 lžíce mléka), klademe na pomaštěný plech hromádky dál od sebe a pečeme do růžova.

Komentáře k receptu

  • Magda
    Magda |

    19. 12. 2011 13:16

    Použila jsem třtinový cukr, amarantovou a běžnou polohrubou mouku, místo slunečnicových semínek bílý sezam. Těsto se hůře tvarovalo (příště opravdu přidám mléko, jak je psáno), ale kuličky jsou po pár dnech uležení mňamózní a myslím, že oproti běžnému cukroví či sladkostem i zdravé... Pokud bych nebyla líná se zaregistrovat, dala bych jedničku... Na poprvé jsem dělala z polovičního množství.

  • Martina
    Martina |

    11. 12. 2007 11:09

    Pokud pouzijete klasickou krupici, uz nelze hovorit o bezlepkovem receptu.

  • Adélka
    Adélka |

    1. 12. 2006 15:22

    Pro Lidku: Nebojte, to nějak zvládnete. A když se něco nepovede, udělejte z toho přednost kostýmu:-) Tak hodně štěstí a pevné nervy:-) PS: tu roládu jsem zkoušela, je opravdu nebeská! Pro Simču: Děkuji Simčo, odpuste, nevšimla jsem si.. ořešáci vypadají taky velmi lákavě:-)

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    1. 12. 2006 14:34

    Já tu nedávno dávala "Ořešáky" a ty jsou též bezlepkové!!!!

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    1. 12. 2006 11:22

    Adélko, tak zkuste Nebeskou roládu. Je to rychlé a taky bez mouky. A někde jsem ještě doma zahlédla recept na nugátové ježky a tyčinky s pařížským krémem. Tak Vám ho taky najdu. (Tedy jestli přežiju víkend, mám šít dítku kostým čaroděje a já jsem na podobné věci levá. Ale úplně...)Lidka

  • Adélka
    Adélka |

    1. 12. 2006 10:39

    Nebojte, Lidko, na Vaše rafaelo už mám dávno spadeno:-) Ještě jsem nic podobného nedělala, ani vlastně nejedla, v kupovaném rafaelu je oplatka, tak jsem na to moc zvědavá:-) Když najdete doma recept na ty kytičky, přidejte prosím. Vždycky uvítám recepty na cukroví, které můžu. Z bezlepkové mouky se mi to vždycky rozdrobí, jsem začínající kuchařka a pekařka, je mi teprve 20, maminku už bohužel nemám, ta na to vždy měla různé fígle. Chci napéct, abychom měli s tátou něco o Vánocích na stole. Mějte hezký den Vy i všechny hospodyňky tady:-)

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    1. 12. 2006 09:49

    Adélko, spodky hrudek je možné namočit v čokoládě, je to dobré. Jinak mám vyzkoušeno - tohle cukroví se i dobře mrazí. Ještě najdu o víkendu recept na čokoládové kytičky - jsou úžasné, jen se to trochu hůře dělá - musí se vyvalovat mezi fóliemi. Zkuste udělat Rafaelo ze Salka - taky je v mých receptech.

  • Adélka
    Adélka |

    1. 12. 2006 09:39

    paní Lidko, moc děkuji, že i na nás "bezlepkáře" myslíte. Recept vypadá moc lákavě, určitě vyzkouším. Ještě jednou díky !!

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    1. 12. 2006 09:15

    Takže jsem ověřila - prosím o doplnění do názvu, že to je bezlepkové. Moc děkuji

Abecední seznam: