• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Panforte di siena
    Napište svůj komentář k receptu

    Panforte di siena

    autor: Zdravy mlsoun
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 1
    doba přípravy: 50 minut
    počet kalorií: 1 925 kJ
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Panforte di siena
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    8 porce
      • 125
        g mandle Pražené, oloupané
      • 125
        g lískové oříšky Pražené
      • 100
        g hladká mouka
      • 2
        lžíce kakao
      • 1
        lžička skořice
      • 75
        g cukr
      • 9
        med
      • 60
        g sušené meruňky Nebo kandované
      • 60
        g ananas kandovaný
      • pomerančová kůra Kandované
      • 60
        g čokoláda na vaření

    Postup přípravy receptu

    1
    Oříšky nahrubo nasekáme, kandované ovoce nasekáme najemněji a smícháme v míse s kakaem skořicí a moukou. Vymažeme 20 cm dortovou formu pokryjeme pečícím papírem na dně a po stranách. Tento také pomažeme.
    2
    Do kastrolku dáme med a cukr, a mícháme na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí, pak přivedeme k varu a necháme bublat asi 5 minut. Čokoládu rozpustíme a přidáme spolu s medovým sirupem do mísy k ořechové směsi. Dobře smísíme a rozprostřeme (je to dost tuhé) do dortové formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 35 minut.
    3
    Po vyndání necháme vystydnout ve formě, pak překlopíme a pocukrujeme. Dá se krájet nejdříve až druhý den. Vydrží dobře zabalen v aluminiové fólii několik týdnů. Nedává se do ledničky.
    4
    Tento recept pochází ze Sieny v Toskánsku a vyváží se odtud do mnoha zemí. Ačkoliv většina ingrediencí je zdravá, přesto obsahuje dost kalorií. Když je rozdělen na 8 porcí, tak jedna porce obsahuje 1925 kJ. My si tuto porci rozdělíme ještě na 4 díly a kdo to vydrží, tak sní jen jeden.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Torta di spinaci

    Torta di spinaci

    Torta di spaghetti KOPRA

    Torta di spaghetti KOPRA

    Dýňový koláč (Pan di zucca)

    Dýňový koláč (Pan di zucca)

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Jana Tomčíková
      Jana Tomčíková | 5. 5. 2006 08:44

      Tohle musí být hodně dobré, určitě vyzkouším!

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
    Moučníky Zákusky Řezy Svačina Pečení Vaření Oslava Návštěva Itálie Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Ananas kandovaný Čokoláda na vaření Cukr Hladká mouka Kakao Lískové oříšky Mandle Med Pomerančová kůra Skořice Sušené meruňky
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Rybízová bublanina s krémem

    Rybízová bublanina s krémem

    Babiččin perníkový koláč s kokosem

    Babiččin perníkový koláč s kokosem

    Gnocchi jako halušky

    Gnocchi jako halušky

    Kuřecí směs s cuketou

    Kuřecí směs s cuketou

    Pivní preclíky, housky, rohlíky

    Pivní preclíky, housky, rohlíky

    Falešný tatarák z junioru

    Falešný tatarák z junioru

    Sacher dort

    Sacher dort

    Výborné müsli - tyčinky

    Výborné müsli - tyčinky

    Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

    Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

    Doporučujeme

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    56
    Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky
    Šneci z listového těsta…
    38
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    27
    Palačinky
    Palačinky
    27
    Ovarové koleno s jablkovým křenem
    Ovarové koleno s…
    21
    Řezy Raffaelo
    Řezy Raffaelo

    Zajímavé články

    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…

    Sledujte nás

    AHA.cz Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    AHA.cz Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    AHA.cz Deník Aha! 26.1.2021

    Deník Aha! 26.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz Test osobnosti: Co o nás prozradí náš vánoční stromeček?

    Test osobnosti: Co o nás prozradí náš vánoční stromeček?

    Ženy.cz Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Maminka.cz Říkadla a říkanky: Proč je děti potřebují a jak jim škodí, když je neznají?

    Říkadla a říkanky: Proč je děti potřebují a jak jim škodí, když je neznají?

    Reflex.cz Vladimír Mertlík: Pražský hrad jako eldéenka

    Vladimír Mertlík: Pražský hrad jako eldéenka

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    • Recepty.cz
    • Panforte di siena
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí