Ledová lízátka z čerstvých jahod

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g jahody rozmělněné
  • Na cukrový sirup:
    • 200
      g cukr krupice
    • 200
      ml voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Začněte přípravou sirupu. Cukr svařte s vodou, až se rozpustí, a poté mírně vařte, až tekutina dostane sirupovitou konzistenci. Nechte vychladnout. Vmíchejte jahody, směs nalijte do lízátkových forem, vložte dřívko a dejte zmrazit, nejlépe přes noc.
2
Tip: Lízátka podávejte na ledové jahodové míse. Připravte si dvě mísy – tu první vyložte tence nakrájenými jahodami. Vložte do ní menší misku na zatížení a do prostoru mezi nimi nalijte vodu. Zmrazte. Těsně před tím, než budete podávat lízátka, krátce namočte obě misky do horké vody – ta zmrazená se uvolní.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Leona
    Leona |

    28. 6. 2012 16:55

    tak jdeme pripravit zmrzlinu,ale z manga, tak snad bude chutnat vsem :-))) ;-)

  • Ladia
    Ladia |

    27. 6. 2011 08:50

    Dělám úplně stejně :-P

  • recepty73
    recepty73 |

    15. 6. 2011 18:38

    ...dělám pravidelně, ale nad návodem k přípravě jsem se zasekl víc jak u samotné práce s lízátky :-D ..., asi mám dlouhé vedení ;-) . Já jahody rozmačkám s cukrem, naplním formičky, vložím dřívko a dám zmrazit ;-) :-)