Všechno zpracujeme klasicky v těsto, lžící si ukrajujeme kousky, v dlani rozpleskáme na placku, vložíme ovoce dle sezóny a uhňácáme do kuličky.
2
Pokud by se čirou náhodou těsto lepilo (ale díky oleji by to dělat nemělo), šoupneme napřed těsto ze lžíce na talířek s krupicí nebo hrubou moukou, obrátíme ho v ní, aby se obalilo a potom teprve v rukách tvoříme ty placky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Sylva Karešová
|5. 4. 2008 01:03
Je pravda, že ne každý pochopí a ví, že se pak má ještě dělat to a to, jak dlouho, jak pozná to a to.. Takže souhlasím, že by se v receptech mělo uvádět vše, podrobně. To, že někdo nemá rád dlouhé recepty, to je jeho chyba. Druzí by naopak měli ocenit, že se z receptu dozvědí vše potřebné, tudíž, že i úplný začátečník dokáže pokrm zhotovit.Často je signálem hotovosti u knedlíků to, že vyplavou napovrch. Ale není na škodu, když se jeden zkusmo rozkrojí, jak zde už bylo psáno. Neboť i u kupovaných knedlíků se někdy na dobu vaření uvedenou na obale nedá spoléhat... Někdy prostě těstu trvá, než se zcela uvaří :-)
Iva Bednarova
|4. 4. 2008 11:47
ja bych rekla ze pani Veronika svou poznamkou myslela jako ze by se v receptu melo vubec objevit ze se to pak jeste i vari,aby si nekdo nemyslel ze to uhnaca a je hotovo ;-)
Lol@
|17. 2. 2008 21:34
Veroniko-to si děláte legraci,že? I blbec by pochopil,že se to musí vařit! Knedlíky jsou suprový, dávám 1 s *
Gábina Houšková
|11. 7. 2006 08:07
Veroniko, já vařím knedlíky 7 minut
Květoslava B.
|10. 7. 2006 22:30
Pro kuchařku začátečnici-každý dělá jinou velikost knedlíků,plněné se vaří jinou obu než prázdné, když dáte zmrazené ovoce musíte vařit déle než z čerstvého. Pokud si nejste jistá, zda jsou uvařeny, doporučuji nejprve vyndat z vody jeden, rozkrojit a pokud je hotový, vyndat i ostatní.
Veronika Jandova Švecova
|8. 7. 2006 11:10
kuchařka - začátečnice by nevědela že se to taky musí dát vařit na nejakou dobu.Prosím o pečlivost.Dík.
Hanka
|4. 7. 2006 07:48
Dělám stejné těsto, jen z něj tvořím malé knedlíčky a po uvaření je přeliji rozmačkanými jahodami s cukrem. Vitamíny jsou zachovány, ovoce se nemáčí v horké vodě. Knedlíčky pak dozdobím podle chuti ještě tvarohem nebo zakysanou smetanou.
Kuchařka on-line
|26. 6. 2006 22:08
1 balíček dětské krupice má 500 g.
Květoslava Borovičková
|26. 6. 2006 21:56
Musela bych se podívat v obchodě na gramáž, zrovna doma nemám celý balíček.Až doteď jsem si myslela, že balení je u všech stejné.
Jana
|26. 6. 2006 08:11
Jaké je to váhové množství,jeden balíček dětské krupice?
Anina
|23. 6. 2006 22:34
To je dobrý...rozpleskáme ,uhnácáme.......ha ,ha, to sem nikde nečetla v žádný "oficiální" kuchařce.