Ořechovo-rozinkové hrudky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plechovku kondenzovaného mléka uvaříme na karamel (ponořenou ve vodě, trvá to asi 2 hodiny). Ještě teplou (ne horkou!) ji otevřeme a rozmícháme do ní čokolády, ořechy a den předem v rumu namočené rozinky.
2
Z hmoty tvoříme pomocí lžičky hrudky, které klademe na plech a necháme oschnout (např. na skříni).
3
Jsou výborné! Můžou se udělat i bez ořechů, jen s rozinkami. V tom případě použijeme 4 balíčky rozinek.
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Kondenzované mléko Ořechy Rozinky

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    13. 12. 2006 20:17

    tak dlouho, až se nebudou lepit a z plechu je snadno odlepíte. Záleží ne telotě místnosti atd.Prostě až se vám budou zdát OK

  • Anonym
    Anonym |

    13. 12. 2006 19:26

    prosím Vís, jad dlouho asi mám nechat schnout na té skříni, než je můžu schovat. Děkuji

  • Anonym
    Anonym |

    11. 12. 2006 20:22

    Ano, 100 g čokolády. Tedy dohromady 200g

  • Anonym
    Anonym |

    10. 12. 2006 22:56

    Ty čokolády jsou ty menší? 100 g?

  • Anonym
    Anonym |

    9. 12. 2006 10:18

    Kajka: Vlašské ořechy nasekané

  • Kajka
    Kajka |

    8. 12. 2006 20:15

    Prosím Vás, ty vlašské ořechy jsou nasekané nebo namleté ? Až zkusím v neděli, tak dám určitě vědět. Díky

  • Anonym
    Anonym |

    8. 12. 2006 13:26

    Vlašské ořechy. Zkuste a pak napište, jak to dopadlo. Budu ráda.

  • Anonym
    Anonym |

    7. 12. 2006 20:04

    Dobrý den, jaké ořechy používáte? Děkuji recept vypadá skvěle.

  • Anonym
    Anonym |

    7. 12. 2006 19:41

    Vláčné vydrží dlouho.Jakmile se vysuší tak, že je bez problému sloupneme z plechu, tak je ale musíme schovat do krabice, aby zbytečně neosychaly. Oschnout by ale neměly ani, když je necháte na tom plechu, protože jsou hned snězené. Mohu doporučit, opravdu výborné.

  • E.
    E. |

    5. 12. 2006 14:19

    Dobrý den, chci se zeptat jak dlouho hrudky vydrží. Tvrdnou rychle? Děkuji

  • Anonym
    Anonym |

    4. 12. 2006 13:21

    To kondenzované mléko by mělo být ještě teplé, takže tu čokoládu do toho nalámeme a ona se rozpustí. Pokud si myslíte, že se vám to nepodařínebo už máte kondenzované mléko studené, tak čokoládu rozpustíme.

  • Jana Z
    Jana Z |

    4. 12. 2006 09:30

    Ty čokolády tam zapracujeme jak? Rozlámané, nasekané nebo rozpuštěné?

Abecední seznam: