Ořechová nádivka se sušeným ovocem - ke krůtě

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 75
      ml máslo
    • 500
      ml sušené ovoce jablka, broskve, hrušky, meruňky, švestky - pokrájené
    • 5
      ks celer stonky - jemně nakrájený
    • 4
      stroužek česnek rozetřený
    • 3
      ks cibule nakrájená nadrobno
    • 4
      lžička šalvěj sušená
    • 1
      lžíce majoránka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 125
      ml lískové oříšky upražené - sekané
    • 3,5
      l žemle nakrájené
    • 375
      ml masox kuřecí nebo zeleninový

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve větší pánvi rozpustíme polovinu másla; přidáme ovoce, celer, česnek, cibuli, koření, sůl a pepř a za častého míchání dusíme asi 15 minut. Do větší mísy dáme nakrájené housky a smícháme s podušeným ovocným mixem. (Můžeme připravit, až sem den předem, dát do ledničky.)Posypeme oříšky. Rozehřejeme zbytek másla a smícháme ze 1/4 litrem vývaru, a nalijeme opatrně na nádivku; lehce promícháme, a přendáme do vymazaného pekáčku. Přikryjeme a pečeme při teplotě 190 °C 30 minut. Vyndáme z trouby, zamícháme zbylý vývar a dopečeme nepřikryté dalších 10-15 minut.

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    31. 10. 2010 20:02

    Tohle bude asi příloha a né drůbeží maso :-\ :-S