Odpalované věnečky s karamelovou polevou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: aiša

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 90
      g rostlinný tuk Smetol, Palmarín
    • 0,3
      l voda
    • 140
      g hrubá mouka
    • 4
      ks vejce
  • Náplň
    • 250
      ml mléko
    • 120
      g moučkový cukr
    • 1
      kostka máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 3
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
  • Poleva
    • 100
      g cukr krystal
    • 100
      g moučkový cukr
    • 0,3
      l voda
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vodu s tukem dáme vařit a když vře, tak vsypeme mouku a uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Potom vmícháme vejce a na plech vyložený papírem děláme věnečky, banánky nebo větrníčky. Pečeme při 200 °C 20 minut nebo při 185 °C 25-30 minut.
2
Náplň: mléko, mouku, žloutky a vanilkový cukr uvaříme na hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Vmícháme máslo s cukrem a postupně přidáváme kaši. Vyšleháme na hladký krém.
3
Poleva: v hrnci zkaramelizujeme cukr, zalijeme troškou vody, aby se karamel rozvařil a ještě horký vlijeme do prosátého práškového cukru. Vymícháme a po kapkách přidáme trošku oleje. Pokud je poleva velmi hustá, přidáme trošku vařící vody, ale ne zas moc, aby se poleva moc nerozředila. Krémem naplníme věnečky a polejeme polevou. Necháme ztuhnout.

Komentáře k receptu

  • zabine
    zabine |

    27. 11. 2011 16:39

    1 kostka znamená celé máslo..? A někde jsem četla, že máslo lze nahradit sádlem, nedělal jste to někdo..?

  • Milana Nováková
    Milana Nováková |

    1. 10. 2009 04:15

    Věnečky taky dělám jenom krém dávám uvařené 3pudinky a do vlažného zašlehat celé máslo.

Abecední seznam: