Mokrá buchta

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      dl rostlinný olej
    • 4
      ks vejce
    • 1
      lžíce hrozinky (namočených v rumu)
    • 3
      hnědý rum
    • 1
      vanilkový cukr
    • 1
      prášek do pečiva
    • 2
      sklenice kompot malé

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce našleháme s moučkovým i vanilkovým cukrem, přidáme,olej mouku s práškem do pečiva, rum, rozinky a 2 malé sklenice kompotu (nejlepší jsou meruňky) i se štávou. Dobře rozmícháme a těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Vychladlou buchtu polijeme čokoládovou polevou.
2
V kastrulku nad parou necháme rozpustit 100 g ztuženého tuku (omega, lukana), vmícháme 5 lžic kakaa, 5 lžic moučkového cukru a 3 lžíce mléka, 1 a půl lžíce rumu. Třeme, až je poleva hladká.

Komentáře k receptu

  • Věra Michálková
    Věra Michálková |

    4. 7. 2006 08:52

    Předpis jsem mírně upravila - přidávám 2 polévkové lžíce kakaa a 3 polévkové lžíce pšeničných otrub. K této kombinaci je ideální dýňový kompot, používám 0,7l zavařeninu, bez rozinek.Peču v moukou vysypané velké remoskové míse s bábovkovým středem asi 35 až 40 minut. Výsledek je skvělý i bez polevy.