Mandlový salám

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Mila Veselá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo utřeme do pěny a vmícháme cukr a pak všechny ostatní přísady. Je dobré hmotu trošku nahřát (třeba nad hrncem s horkou vodou), aby se těsto pěkně spojilo. Množství koření záleží na chuti.
2
Z těsta uválíme na pocukrovaném alobalu dlouhý "salám" o průměru asi 3-4 cm. Salám zabalíme do alobalu a necháme 3 dny odležet. Než úplně ztuhne obracíme ho aby nebyl šišatý, ale pěkně kulatý. Salám udržujeme v chladu zabalený v původním alobalu, při krájení musí být hodně tuhý, aby se plátky pěkně krájely a nevypadávaly z nich mandle a ovoce.
3
Varianta: místo rumu syrové vejce. Ale s rumem je to lepší :-)

Komentáře k receptu

  • Edita
    Edita |

    10. 12. 2006 15:39

    Určitě ho zkusím.

Abecední seznam: