Mandlové slzičky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 180
      g hladká mouka
    • 150
      g máslo
    • 80
      g mleté mandle loupané
    • 30
      g kakao
    • 80
      g cukr
    • 0,5
      balíček vanilkový cukr
  • Náplň
    • meruňkový kompot
    • mleté mandle
    • hnědý rum
    • dětské piškoty mleté, na zahuštění
  • Poleva
    • 125
      g cukr
    • 30
      g kakao
    • 125
      g omega stoprocentní
    • mandle půlené na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zpracujeme na vále těsto, necháme nejméně 3 hodiny odpočinout. Potom vyválíme plát 2-3 mm vysoký (nejlépe mezi igelitovými foliemi) a vykrajujeme slzičky. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem při 150 °C v horkovzdušné troubě (v elektrické 180 °C). Hotové tvary dáme vychladnout na rovnou plochu, aby se neprohnuly.
2
Na nádivku rozmícháme marmeládu s trochou rumu nebo punče, přidáme oloupané mleté mandle a zahustíme mletými piškoty. Touto náplní tvary slepujeme. Slepené tvary potřeme nebo namáčíme v kakaové polevě a ihned do špičky slzičky položíme půlku oloupané mandle. Na polevu rozehřejeme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě tuhý tuk, přidáme kakao a prosátý moučkový cukr a mícháme do hladka, až je poleva lesklá.
3
Kdo si chce práci urychlit použije čokoládovou polevu prodávanou v sáčku "extra tmavou".

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.