Makarony po alpském způsobu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g makaróny
    • 350
      g tvrdý sýr
    • 2
      ks cibule
    • 350
      ml smetana
    • 200
      ml mléko
    • pepř mletý
    • sůl
    • máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Makarony uvaříme dle návodu na obalu. Slijeme a necháme okapat. Sýr nastrouháme. Cibule oloupeme, nakrájíme na kolečka a osmažíme na másle dozlatova. Smetanu a mléko svaříme v hrnci. Přidáme 150 g sýra. Za stálého míchání necháme na mírném ohni rozpustit. Pak omáčku sejmeme z plotny.
2
Makarony smícháme se 100 g sýra, osolíme a opepříme. Naplníme zapékací formu, přelijeme omáčkou a posypeme zbytkem sýra. Nahoru položíme plátky cibule a zapékáme v troubě vyhřáté na 220 °C, až se sýr rozpustí.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.