Majolkový koláček

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: haluška50

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g mouka 150 g hladké a 150 g polohrubé mouky smícháme
    • 2
      balíček majonéza
    • 100
      ml mléko
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      kelímek tvaroh
    • 1
      kelímek bílý jogurt
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce cukr
    • kompotované ovoce dle chuti, např. hrušky
    • máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celá vejce utřeme z cukrem, majolkou a mlékem, přidáme mouku z kypřícím práškem, nalijeme na vymazaný plech, potřeme tvarohem smíchaným s jogurtem, cukrem a vejcem.
2
Na to poklademe ovoce - já tedy zavařené hrušky, posypeme ořechy a poklademe plátky másla.
3
Pečeme asi 35 minut.
4
Opravdu výborné, těsto je krásně vláčné.
5
Těsto je na velký hluboký plech.

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    9. 4. 2011 17:48

    ...moučník ;-)

  • Dagmar Semeráková
    Dagmar Semeráková |

    7. 10. 2007 15:12

    Právě se u nás po vašem výborném koláčku zaprášilo a myslím si,že jsem ho nepekla naposledy,moc děkuji za typ.:-)

  • englicka marketa
    englicka marketa |

    22. 1. 2007 17:43

    děkuji:o)))

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    22. 1. 2007 10:09

    Koláček je vynikající. Též jsem měla obavu z té majolky, výsledek pak stál za to a do hodiny se po něm zaprášilo:-))Dávám za 1.

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    16. 1. 2007 13:28

    Hospodyňko,mně vůbec nepřipadá trapné,když sem někdo vloží recept opsaný z časopisu pokud ho vyzkoušel a chce se o něj podělit s ostatními.Všichni přece nečteme stejné časopisy.Stačí to tam poznamenat a není problém.

  • jana ponáhlá
    jana ponáhlá |

    16. 1. 2007 12:51

    Svoji replikou jsem nereagovala pouze na majolkové těsto.Pokud jsem se v některé své části názoru spletla, tak se v té části paní Englické omlouvám.Ale myslím si, že toto povídání již by nemělo patřit mezi recepty.

  • Hospodyňka
    Hospodyňka |

    16. 1. 2007 12:00

    Musím se zastat paní Markéty: taky mi připadá trapné, když sem někdo vloží evidentně opsaný recept z časopisu nebo podobně, ale recepty Markety Englické vypadají přesně opačně, tj. autenticky, tj. je z nich JASNĚ poznat že už byly vařeny-pečeny, prostě zkoušeny!

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    16. 1. 2007 11:34

    Já si myslím, Jano, že nemáte pravdu. O vyzkoušenosti receptů svědčí Markétiny většinou fundované odpovědi. Hlavně, že ochotně a rychle odpoví na naše otázky...To, že není podrobněji napsaný postup je asi právě tím, že Markéta nás všechny bere jako stejně zkušené kuchty, které mají základní věci v malíku. Já z majolkového těsta občas peču, takže malou majolku rovnou beru jako krabičku nebo takový ten sáček.

  • englicka
    englicka |

    16. 1. 2007 11:25

    Jani,recepty které tu dávám vařím a peču,bohužel si většinou nezapisuji přesné ingredience a tak některé střelím od oka-to snad není trestne...a to co tady píšete mě mrzí,nemám zapotřebí vkládat recepty které sama nevyzkouším... zato že zřejmně vařím častěji než vy:(můj koníček má vyučená profese!!! )a tím pádem mám vícero receptů,za to už nemůžu.Pěkný den

  • jana ponáhlá
    jana ponáhlá |

    16. 1. 2007 09:29

    Můj postřeh: U receptů od paní Englické, která v poslední době na nás recepty chrlí jak o život, se vždy rozvine velká dotazovna.Jako: jak velké? kolik? na kolik?není v receptu překlep? není mi jasno a pod. Nabyla jsem z toho přesvědčení, že paní Englická nám předkládá recepty, které ne vždy sama uvařila či upekla a proto jsou v receptech nejasnosti. Já jsem v přesvědčení, že na tyto stránky posíláme recepty, které máme vyzkoušené, ochutnané. Že někomu náš recept nechutná nebo nevoní, může být. Máme přece každý jiné chutě. Ale jídlo jsem uvařil(a) já a ochutnali ho i moji blízcí a ohodnotili, a tak dobrý recept postupuji.

  • englicka marketa
    englicka marketa |

    15. 1. 2007 17:37

    Di-já nevim v receptu bylo 2 majolky-ty ve skleničce se mi zdáli veliké tak jsem vzala ve vaničce,na gramy jsem nekoukala ale spětně když se na to podívám tak opravdu 250g je moc zítra to očíhnu v krámně a písnu...

  • Alena Tarabová
    Alena Tarabová |

    15. 1. 2007 16:44

    Právě jsem se dívala do lednice Majolka Boneco ve vaničce má 100ml.

  • Di
    Di |

    15. 1. 2007 16:36

    Já nevím, z čeho dělá tuto buchtu paní Englická, ale všechny vaničky s majonézou, které jsem kdy viděla, měly 100 g. Myslím, že 500 g majonézy na 300 g mouky by asi bylo příliš!

  • englicka marketa
    englicka marketa |

    15. 1. 2007 16:18

    hmhm myslim že 250g...

  • beba
    beba |

    15. 1. 2007 15:11

    U nás sa majolka vo vaničke nepredáva, môžete mi napísať koľko je to gramov?

  • englicka marketa
    englicka marketa |

    15. 1. 2007 13:53

    ano,ano,koupila jsem 2 malé vaničky.Musím říct že jsem byla na pochybách,z výsledné chuti,nikdy jsem koláč z majolky nedělala,a chutově je opravdu vynikajcí.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    15. 1. 2007 13:10

    Nejsem autor, ale na množstvý mouky bych řekla, že to budou vaničky.

  • Jitka Bublová
    Jitka Bublová |

    15. 1. 2007 12:51

    Máte na mysli majolky malé ve sklenici nebo vaničky? Recept mě láká, ochutnala jsem někde majolkové koláčky (šátečky) a byly moc dobré, tak bych to ráda vyzkoušela.

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    15. 1. 2007 09:50

    Zase jedna dobrůtka, ukládám do oblíbených a hned o víkendu vyzkouším, zavařené hrušky máme doma.