Lehoučký malinový dort

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g cornflakes
    • 70
      g cukr
    • 100
      g máslo
    • 1
      ks nízkotučný tvaroh
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 200
      g zakysaná smetana
    • 100
      ml smetana
    • 150
      g maliny
    • 1
      dortová poleva červená
    • 200
      ml malinová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cornflaky rozdrobíme a smícháme s máslem a 50 g cukru. Dáme do vymazané formy a necháme hodinu v chladu. Smícháme tvaroh, zakysanou smetanu, vanilkový cukr a 20 g cukru krystal. Ušleháme šlehačku a jakmile začna hmota želírovat, vmícháme ji. Potřeme korpus a necháme v lednici ztuhnout 3 hodiny. Poklademe malinami, polevu připravíme se šťávou a přelijeme maliny. Dort dáme do lednice ztuhnout. Před podáváním obsypeme cornflaky.
2
Zdroj: časopis Katka.

Komentáře k receptu

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    22. 10. 2007 21:28

    Tá torta je podobná "Tvarohovému dortu s mákem", ktorý som pred časom vložila ( je tam aj fotka ). Ibaže tu sa používajú na korpus cornfleky a u mojej torty sa korpus pečie. Do tohto krému patrí trocha želatíny, predpokladám, že autorke to z textu vypadlo. Inak tento krém používam často, korpus môžete meniť, obložiť akýmkoľvek ovocím, na vrchu nemusí byť tá želatínová vrstva. Proste použijete krém na hocičo.

  • Hela -
    Hela - |

    22. 10. 2007 16:41

    Asi jsem méně chápavá. Můžete mi vysvětlit kdy začne šlehačka želírovat? Předpokládám, že dortová poleva se míní červená dortová želatina a ta se dává až nakonec za 3 hodiny na zalití malin.

  • Anonym
    Anonym |

    22. 10. 2007 15:49

    Myslíte tvaroh ve vaničce???