Kuřecí prsa s žampiónovým přelivem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: m.vinsova

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks kuřecí maso prsa
    • 1
      ks smetana
    • 1
      plechovka nákládané žampiony
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • máslo
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso (celá prsa) osolíme, opepříme. V pekáčku rozehřejeme máslo, přidáme nasekanou cibulku, nakrájené žampióny a vše do zlatova osmahneme. Do této směsi vložíme maso a rychle necháme zatáhnout. Pak přiklopíme pokličkou a dáme péct do trouby.
2
Když je maso upečené, vyndáme ho a do zbylého vývaru přilijeme tolik vody, kolik chceme mít omáčky a ještě lehce vydusíme. Do šlehačky zaděláme mouku, aby byla bez hrudek a vše přidáme do vývaru a povaříme dokud není omáčka hotova. Maso nakrájíme na plátky a vložíme do omáčky. Podáváme s těstovinami.

Komentáře k receptu

  • Eva Pavlickova,Bratislava
    Eva Pavlickova,Bratislava |

    23. 6. 2005 10:05

    Je to výborné, robievam ich dosť často, všetkým nám chutia.

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    23. 6. 2005 09:21

    Zrovna jsem si pomyslela neco podobneho co Alena D, vypada to dobre a ja miluji jidla, co se delaji v troube. Uz predem vim, ze nam to bude chutnat:-))

  • Alena D.
    Alena D. |

    22. 6. 2005 19:01

    To zni dobre, ukladam do oblibenych a az pominou vedra, vyzkousim :)

Další doporučené recepty: