Kuře na ohni

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: u.f.o.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháme jogurt a všechno koření kromě oleje, tím budeme potírat kuře až na rožni. Touto marinádou potřeme kuře a marinujeme přes noc v lednici. Rožníme nad ohněm, potíráme zbylou marinádou a pokapáváme olejem. Kuře má mít sladko kyselo pálivou chuť a kůrčička je zlatohnědá. Pro všechny, kteří rádi v létě grilují na zahradě.
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Chilli Kari Kuřecí maso Mletý kmín Olej Skořice Sůl

Komentáře k receptu

  • ševča
    ševča |

    28. 4. 2007 12:23

    Je dobré kuře zabalit do alobalu, rychleji maso změkne a je ve vlastní šťávě. Větší gurmáni můžou přibalit zeleninu, žampiony, zkrátka podle představivosti a chuti. Pak stačí opatrně odbalit, aby nám přílohy zůstaly v alobalu a dodělat kůrčičku.

  • luckymili
    luckymili |

    10. 7. 2006 20:45

    Aby se vám kuře nepálilo, je nejlepší ho před grilováním osušit, zakapat olejem a pomalu grilovat na ne příliš žhavém uhlí, je-li zapotřbí, třeba i schladit /nejlepší je voda v láhvi se sprejem/.

  • Jana
    Jana |

    10. 7. 2006 15:46

    Je to možné,zkusím pokapávat olejem.Držte mi palce.Díky za radu.

  • roman procházka
    roman procházka |

    10. 7. 2006 14:05

    samozřejmně musíte točit a točit nad řeřavým uhlím a ne moc nízko ani moc vysoko.Myslím že to že se nepálí má na svědomí i ten olej kterým se kuře pokapává.

  • Jana
    Jana |

    10. 7. 2006 08:52

    A ještě mi Romane řekeněte,jak docílit toho,aby se kuře potřené jogurtem nepálilo.Já to zkoušela jednou,a na grilu mi zbylo jen cosi nepoživatelné.

Abecední seznam: