Křehké škvarkové cukroví

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g škvarky
    • 250
      g moučkový cukr
    • 250
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 1
      špetka skořice - mletá
    • hřebíček dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny ingredience zpracujeme v hladké těsto, chvíli necháme odpočinout a vyválíme placku silnou 5 mm, ze které vykrájíme různé tvary. Upečeme a hned obalujeme v moučkovém cukru. Můžeme také slepovat marmeládou jako linecké.

Komentáře k receptu

  • Jarka
    Jarka |

    10. 12. 2007 19:01

    také ráda vyzkouším tento recept, babička mě naučila škvarkový koláč s mřížkou a ten je také výborný.... Díky za recept.

  • Kateřina
    Kateřina |

    21. 8. 2007 21:34

    Manželova teta to peče a je to výborné,ale tajemství pečení nechce prozradit. Uuž jsem si myslela, že nikdo nezná recept, hledám ho hodně dlouho a nakonec ouha. Díky,díky, díky...

  • Markéta
    Markéta |

    18. 12. 2006 08:23

    Zkoušela jsem je o víkendu a chutově jsou moc dobré, takové výrazné a nezvyklé. Jen se chci zeptat, jak je nejlépe uchovat. Zdají se mi docela tvrdší.. zuby si o ně nezlomíme, ale představovala bych si je měkčí. Prosím o radu. Díky.

  • Ivana C.
    Ivana C. |

    13. 11. 2006 10:09

    Taky dělám škvarkové cukroví, škvarky nesmí být slané (někdo při škvaření přidává sůl). Je to trochu jiná chuť, škvarky jsou nicméně vpodstatě jiná forma sádla a sádlové cukroví se dělá celkem běžně. Já dávám škvarkové těsto do formiček, cukroví vydrží dlouho měkkoučké.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    13. 11. 2006 10:06

    Anno, musíte mít nesolené škvarky, pak fungují jako voňavý a křupavý tuk. Dělám ze škvarků mřížkový koláč a je výborný. Tohle cukroví určitě zkusím.

  • Anna
    Anna |

    13. 11. 2006 09:37

    Neviem si celkom predstaviť tie škvarky na sladko...

  • Anka
    Anka |

    9. 11. 2006 14:35

    Ahoj,Toto cukroví pekla moje babička, slepovala je marmeládou a bylo výborné