Královna sněhového pečiva

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g lískové oříšky
    • 3
      ks bílek
    • 1
      špetka sůl
    • 120
      g cukr
    • 50
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžíce kakao
    • 70
      g máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
**Příprava ořechů:** troubu předehřejeme na 175-180 °C. Lískové ořechy dáme na plech a 8-12 minut pražíme, občas plechem zatřeseme.
2
Plech vyndáme, ořechy nasypeme na utěrku, zabalíme a třením zbavíme slupek, které pak vyfoukáme. (Slupek se nelze zbavit úplně, tak nepropadejte panice, na rozdíl od v obchodě koupených se vám odmění intenzivním aromatem a chutí). Ořechy po částech nasekáme buď ručně, nebo rychle v mixéru, ale nesmí!!! být nasekané najemno.
3
**Těsto:** z bílků a soli ušleháme sníh, přisypeme cukr a šleháme, dokud se zcela nerozpustí. Postupně vmícháme mouku a kakao a nakonec máslo a ořechy.
4
Plechy vyložíme pečícím papírem. Lžící sázíme na plech malé kopečky. Zachováme 4 cm odstup, protože těsto se při pečení poněkud rozteče.
5
Pečeme asi 12 minut (dle trouby).
6
Je to velmi vhodná a chutná alternativa, jak se "zbavit" přebytečných bílků z pečení a přesto, že díky oříškům (já dělám minimálně 3-4 dávky) to není nejlevnější cukroví, zkuste aspoň jednu dávku a uvidíte, že mu přijdete na chuť (dobroučké je už totiž těsto samo o sobě).

Komentáře k receptu

  • Ivana Čepová
    Ivana Čepová |

    14. 12. 2005 19:58

    Pečeme při stejné teplotě jako pražíme ořechy.

  • Anonym
    Anonym |

    14. 12. 2005 12:41

    Pečeme také jako při přípravě ořechů (180°C)či spíše sušíme jako sněhové pečivo?V tom případě by stačilo 12 min?