Karamelovo-punčové řezy

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: aiša

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks dortový piškot Každý z 5 vajec
    • džem
  • Punč
    • 2
      dl ovocný čaj
    • 2,5
      dl hnědý rum
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      balíček vanilkový cukr Nebo trošku van. dřeně
  • Krém
    • 150
      g cukr krystal
    • 2,5
      dl smetana ke šlehání
    • 250
      g máslo
    • 1
      lžíce moučkový cukr
  • Navrch
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jeden piškot potřeme džemem (hodně) a slepíme s druhým piškotem.
2
Punč uvaříme z uvedených surovin a vychladlým polejeme vrch piškotu tak, aby se vše vsáklo. Krystalový cukr zkaramelizujeme, zalijeme smetanou a rozpustíme. Necháme vychladnout.
3
Máslo vyšleháme s 1 lžící práškového cukru a postupne zašleháme dobře vychlazenou smetanu. Natřeme navrch piškotu a polejeme čokoládou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik |

    29. 11. 2011 18:12

    Jedla jsem ho v říjnu u tety s mou tetou a bratrancem. Byl výborný! Všem nám moc chutnal! (dokonce i pejskovi) ;-)

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik |

    29. 11. 2011 18:10

    Vyskoušela jsem ho s mamkou u tety která ho pekla a moc nám chutnal. ( Dokonce i pejskovi Golden).

  • Simona Sládková
    Simona Sládková |

    26. 1. 2008 14:15

    Já mám vyzkoušený tento poměr na piškot: Na 1 vejce 40g krupic.cukru, 40g pol. mouky, 1 polévková lžíce teplé vody, 1/4 čajové lžičky kypř. prášku. Takže na 5 vajec je to 200 g krystalového cukru, 200 g polohrubé mouky, 5 PL teplé vody, 2 ČL prášku do pečiva, na ochucení citronová kůra z 1 citronu a 1 vanilkový cukr. Bílky oddělte od žloutků. Z bílků (s přidáním špetky soli) vyšlehejte tuhý sníh, přimíchejte polovinu cukru a vyšlehejte dohladka. Zbytek cukru vyšlehejte se žloutky až zbělí (cca 4 min. !!!), po tžičjách přilívejte vodu a šlehejte ještě asi 1 minutu. Mouku prosijte a smíchejte s práškem do pečiva. Polovinu přimícháme do žloutkové hmoty. Potom opatrně přimícháme polovinu bílkového sněhu. Přidáme zbytek mouky, promícháme a nakonec dáme zbylý sníh. Troubu předehřejeme, dno formy vyložíme pečícím papírem a pečeme při 150 stupních necelou hodinu.

  • Jarmila Vaľová
    Jarmila Vaľová |

    17. 1. 2008 20:35

    Daniella neviem prečo by som sa mala hnevať, ved takto vznikol vlastne nový zákusok

  • Jarmila Vaľová
    Jarmila Vaľová |

    17. 1. 2008 20:33

    Lenka ja robím piškotu takto: 5vajec,200g polohrubej múky,pol prdopeču,150g kryštál. cukru.Bielka oddelím od žltkov a vyšľahám ich s cukrom,potom pridám žltka ešte vyšľahám,pridám múku s prdopečom.Pečiem 18 minút pri 180°C.

  • Hela -
    Hela - |

    17. 1. 2008 13:42

    Já plát piškotu dělám z 4 vajec, 200 g cukru a 200 g polohrubé mouky, 6 lžic horké vody a 1/2 prášku do pečiva.

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    16. 1. 2008 21:46

    Snad se autorka nebude zlobit, ze jsem si vcera z jejiho receptu vypujcila pouze karamelovy krem, ale zrovna jsem vyndala z trouby roladu a premyslela, cim ji promazat. Tento krem je velice jednoduchy, rychly a moc dobry. Priste urcite upecu rezy se vsim vsudy a zatim davam obrovskou jednicku za krem.

  • lenka
    lenka |

    15. 1. 2008 21:34

    Prosím o upřesnění upečených piškotů-tzn.5 vajec,kolik cukrů,mouky a jiných indegriencí.

  • Jana
    Jana |

    15. 1. 2008 10:55

    Pane jo, po vánocích zas pěkná kalorická bomba, ale vypadá tak úžasně, že snad neodolám