Jemný jahodový koláč do remosky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g hera
    • 150
      g cukr krupice
    • 140
      g hrubá mouka
    • 3
      vejce
    • prášek do pečiva
    • 5
      mléko
    • jahody

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Heru, cukr a žloutky utřeme do pěny. Pak střídavě přidáváme vlažné mléko a mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka zamícháme sníh. Remosku vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou. Do hliníkové formy dáme na dno pečící papír. Těsto rozetřeme, nahoru poklademe menšími jahodami, poprášenými hrubou moukou. Nasadíme horní těleso, zapneme a pečeme 30-35 minut. Zkusíme špejlí, zda je propečeno. Jahod nedáváme přehnaně mnoho. Můžeme použít i jiné ovoce -višně, rybíz apod. V troubě pečeme v koláčové nebo dortové formě.

Komentáře k receptu

  • Magdaléna
    Magdaléna |

    8. 6. 2011 17:30

    ;-) je super akorát pro rodinu na snídani :-)