• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Jaternice
    Napište svůj komentář k receptu

    Jaternice

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Jaternice
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • vepřové maso hlava, jazyk, plíce, srdce a játra
      • 1
        ks bílý chleba
      • 3
        lžička majoránka
      • 6
        stroužek prolisovaný česnek 6-8
      • sůl
      • pepř mletý
      • vývar trochu

    Postup přípravy receptu

    1
    Maso společně dáme vařit do většího hrnce. Přivedeme do varu, stáhneme na menší teplotu a mírně vaříme do měkka. V míse namočíme chleba do vývaru. Uvařené maso obereme a umeleme. Přidáme namočený a lehce vymačkaný chleba, koření, česnek, sůl a pepř. Když je potřeba přilijeme trochu vývaru. Pečeme v pekáčku při teplotě 180 °C do zhnědnutí.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Krekry s krémem z telecích jater

    Krekry s krémem z telecích jater

    Pomazánka z tresčích jater II.

    Pomazánka z tresčích jater II.

    Ragú z kuřecích jater

    Ragú z kuřecích jater

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Milan Nenovák
      Milan Nenovák | 24. 1. 2008 14:39

      Jazyka a srdce je do jiternic škoda, ale určitě bych dokořenil mletým novým kořením

    • Di
      Di | 23. 1. 2008 17:19

      "Žemláky" jsou moc dobré, já je mám raději než kroupová jelítka. Už jsem ale něco takového dlouho nejedla, kupované v obchodě to většinou není ono.

    • Anonym
      Anonym | 23. 1. 2008 14:59

      Paní Hana má pravdu, na Moravě se dávají do jitrnic kroupy-melou se, do jelit se dávají taky, ale nemelou se.Olča

    • Jarka O.
      Jarka O. | 23. 1. 2008 11:54

      Moje babička do jaternic pekla slanou kynutou buchtu. Pak ji namáčela do vývaru. Bylo to chutné, rohlíky bývají mazlavé.

    • Máří
      Máří | 23. 1. 2008 11:15

      V Čechách se do jitrnic dává veka, na Moravě buď kroupy, rýže nebo na zrosolovatění mleté kůže. Naopak znám žemlová jelítka z bílé veky... Jiný kraj, jiný mrav.

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 23. 1. 2008 10:35

      Paní Hano, to si asi pletete s jelitem. Do jelit se přidávájí kroupy a základ tvoří vepřová krev a právě ty vařené kroupy.Do jitrnic opravdu patří bílé pečivo (rohlíky nebo veka).

    • Hana Kolářová
      Hana Kolářová | 23. 1. 2008 09:19

      U nás na Moravě se místo veky přidávají do jaternic vařené kroupy.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Vnitřnosti
    Maso Vnitřnosti Vepřové Oběd Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílý chleba Majoránka Pepř mletý Prolisovaný česnek Sůl Vepřové maso Vývar
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Marinované steaky

    Marinované steaky

    Pomazánka z krabích tyčinek III.

    Pomazánka z krabích tyčinek III.

    Třešňový koláč II.

    Třešňový koláč II.

    Koleno v alobalu na grilu

    Koleno v alobalu na grilu

    Dukátové buchtičky "mňam"

    Dukátové buchtičky "mňam"

    Zapečený lilek 3

    Zapečený lilek 3

    Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

    Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

    Bramborové noky s dušeným špenátem

    Bramborové noky s dušeným špenátem

    Hráškovo pórkový krém

    Hráškovo pórkový krém

    Doporučujeme

    40 minut
    Donuty s borůvkovou polevou

    Donuty s borůvkovou polevou

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    40
    Tvarohová bábovka
    Tvarohová bábovka
    36
    Palačinky
    Palačinky
    31
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    25
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    24
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…

    Zajímavé články

    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako profík s vylepšováky soutěžících!
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako…

    Sledujte nás

    AHA.cz Jiří Krampol (82): URGENTNÍ PŘEVOZ DO NEMOCNICE!

    Jiří Krampol (82): URGENTNÍ PŘEVOZ DO NEMOCNICE!

    AHA.cz Konec hvězdných časů? Tohle fanoušky Čvančarové nepotěší

    Konec hvězdných časů? Tohle fanoušky Čvančarové nepotěší

    AHA.cz Deník Aha! 26.2.2021

    Deník Aha! 26.2.2021

    Dáma.cz Tyto slavné krásky zkrátily své vlasy na kluka: Jak jim pixie styl prospěl?

    Tyto slavné krásky zkrátily své vlasy na kluka: Jak jim pixie styl prospěl?

    Dáma.cz Jak připravit batáty? 6 nejlepších receptů s masem i rybou

    Jak připravit batáty? 6 nejlepších receptů s masem i rybou

    Ženy.cz Moje nejlepší džíny: Na které značky a střihy nedáme v redakci dopustit?

    Moje nejlepší džíny: Na které značky a střihy nedáme v redakci dopustit?

    Maminka.cz Nechci, nejím! 40 podivných důvodů, kvůli nimž děti odmítají jídlo

    Nechci, nejím! 40 podivných důvodů, kvůli nimž děti odmítají jídlo

    Reflex.cz Vladimír Pikora: Veřejné finance nejsou udržitelné. Česko se z premianta stává looserem

    Vladimír Pikora: Veřejné finance nejsou udržitelné. Česko se z premianta stává looserem

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Geniální triky, které vám usnadní zahradničení. 28 praktických vychytávek

    Geniální triky, které vám usnadní zahradničení. 28 praktických vychytávek

    • Recepty.cz
    • Jaternice
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí