Jahodová marmeláda v domácí pekárně

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: 1982Petula

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg jahody
    • 0,5
      kg želírovací cukr 2:1
    • 1
      lžička kyselina citronová

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jahody očistíme, omyjeme a napůlíme (není nutné, ale jsou potom v marmeládě menší kousky). Vložíme je do pekárny, přidáme želírovací cukr a zapneme na program MARMELÁDA. Před koncem programu můžeme část nerozvařených jahod rozmixovat. Po skončení programu vyzkoušíme tuhost marmelády. Na talířek dáme lžičku marmelády a pokud se nám po ztuhnutí zdá řídká přidáme 1 - 2 lžičky kyseliny citronové.
2
Skleničky na marmeládu vysterilizujeme v troubě a víčka chvilku povaříme ve vodě na sporáku. Ještě horkou marmeládu plníme do skleniček až po okraj, okraje otřeme, zavíčkujeme a obrátíme na 5 minut dnem vzůru, aby se sklenička zatáhla.
3
Marmeláda je rychlá, bez zbytečného nádobí a ingrediencí a povede se i začátečníkům.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.