Jablečný koláč s drobenkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks jablka
    • 2
      ks vejce
    • 300
      g hladká mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 160
      g máslo (Hera)
    • 50
      g hrubá mouka
    • 190
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky o průměru asi 1 cm. Povaříme je ve vodě asi 3 min. se lžící cukru, vodu slijeme.
2
Do větší mísy nasypeme 300 g hladké mouky, promícháme s práškem do pečiva, přidáme 150 g cukru, přilijeme 120 g rozpuštěného másla nebo Hery (rozpustíme např. v mikrovlnce) a rozklepneme 2 vejce. Vařečkou vše vymícháme než se těsto spojí, potom ještě krátce prohněteme rukama. Uděláme z něj rukama placku, kterou vložíme do vymazané formy o průměru 28 cm a rukama těsto vmáčkneme do formy. Těsto by mělo být vysoké cca 1 cm.
3
Poklademe jablky a posypeme drobenkou, kterou uděláme z 50 g hrubé mouky, 40 g cukru krupice a 40 g ztuhlého másla nebo Hery (v míse vše smícháme a rukama hněteme, až vzniknou drobky).
4
Vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme asi 40 minut.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.