• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hornoslezský bigos
Napište svůj komentář k receptu

Hornoslezský bigos

autor: MajkaDemcakova
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hornoslezský bigos
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g vepřová plec
    • 200
      g vepřový bůček
    • 120
      g cibule
    • 80
      g sádlo
    • 70
      g slanina
    • 200
      g kysané zelí
    • sůl
    • 200
      g brambory
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Obojí maso nakrájíme na malé kostičky, osolíme a opepříme. Na polovině sádla a pokrájené slanině, usmažíme dozlatava jemně nakrájenou cibuli. Přidáme maso, opečeme a za občasného podlévání vodou dusíme do poloměkka.
2
Mezitím vymastíme druhou polovinu sádla pekáč a na dno urovnáme na plátky nakrájené, oškrábané brambory, mírně posolíme a posypeme kmínem. Na ně rozložíme vrstvu opečeného masa s cibulí, potom vrstvu propláchnutého, okapaného a překrájeného zelí, poslední vrstvu tvoří opět plátky syrových brambor.
3
Zakryjeme dalším pekáčem, vložíme do vyhřáté trouby a dusíme doměkka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bigos

Bigos

Moravskoslezský bigos

Moravskoslezský bigos

Bigos speciál

Bigos speciál

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 3. 7. 2007 22:34

    Buy <a href=http://www.igamehome.com/EVE_Online_Isk.htm>eve online isk</a>, eve online isk & Accounts Store. Excellent Bizrate Ratings!Look here to Buy Cheap <a href=http://www.igamehome.com/SilkRoad_Gold.htm>Silkroad Gold</a>, Silk road Gold, Money, Guides, Accounts & Items, Power Leveling. We provide 24/7 Friendly Live Support & Instant Delivery.Play as a VIP now!Runescape is a great mmorpg game, so we supply <a href=http://www.mmorsgold.com/index.asp>Runescape2 Gold</a>, Or RuneScape Money to you. To enjoy the game, you may choose us to buy Runescape2 Gold Service.<a href=http://www.mmobus.com/lineage2_adena.htm>Lineage2 Adena</a> Price Trends & Price Comparison of Cheap Lineage 2 Adena for Sale across top stores.Don't Buy Lineage2 Adena before visiting GameUSD.<a href=http://www.mmobus.com/swg_credits.htm>SWG Credits</a> are the power driving the star wars galaxy economy.

  • Maruš | 29. 10. 2006 12:32

    Další tip na jídlo v římském hrnci pro ty,kteří ho nemají na dietní pokrmy :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kysané zelí Pepř mletý Sádlo Slanina Sůl Vepřová plec Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné koláče

Ovocné koláče

Piškotový kakaový dort

Piškotový kakaový dort

Kuřecí těstoviny v rajčatové omáčce

Kuřecí těstoviny v rajčatové omáčce

Šlehačkový koláč s jablky

Šlehačkový koláč s jablky

Hovězí zázvorový guláš

Hovězí zázvorový guláš

Vynikající vanilková zmrzlina

Vynikající vanilková zmrzlina

Těstovinový salát s rybou a zeleninou

Těstovinový salát s rybou a zeleninou

Brokolice na mozeček po našem

Brokolice na mozeček po našem

Výborné müsli - tyčinky

Výborné müsli - tyčinky

Doporučujeme

20 minut
Pečené batáty se zelným salátem a pestem

Pečené batáty se zelným salátem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

13
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
12
Tvarohová rýže
Tvarohová rýže
11
Cizrnová polévka se žampiony
Cizrnová polévka se…
11
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
10
Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Citronový koláč dle…

Zajímavé články

Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z unavené zeleniny, otlučeného ovoce i starého pečiva
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z…
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
AHA.cz Deník Aha! 10. 11. 2025

Deník Aha! 10. 11. 2025

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Desátý díl Zrádců plný zklamání: V závěru plakala i ostřílená kriminalistka!

Desátý díl Zrádců plný zklamání: V závěru plakala i ostřílená kriminalistka!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

  • Recepty.cz
  • Hornoslezský bigos
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact