Domácí housky

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, tuku, kvásku, (vzešlého v trošce mléka a špetce cukru), vejce a soli řádně propracujeme těsto. Pak splétáme houstičky nebo zavinujeme rohlíky, mažeme vejcem, sypeme solí s kmínem nebo mákem.
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Kmín Mák Mléko Polohrubá mouka Sůl Tuk Vejce
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Radka
    Radka |

    3. 8. 2011 06:00

    Ten tuk??? To míní třeba SÁDLO? Fajn dneska vyzkouším, zítra napíšu výsledek. :-$

  • Eva
    Eva |

    4. 5. 2007 15:51

    Nechává se těsto vykynout? Postup je poněkud sporadický :-)

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    7. 2. 2007 22:51

    Já jsem el. troubu vyhřála na 220°C a po vložení housek jsem ztlumila na 180 °C. (Samozřejmě je jasné, že teplota HNED neklesla, el. trouba se ohřívá a chládne pomalu, narozdíl od plynové, která reaguje ihned). Housky jsem pekla cca 20 minut (z kila mouky jsme jich s dcerou udělaly 24 ks - to píši proto, že se asi pečou různě dlouho podle toho, jak jsou velké). Hodně úspěchů :o))).

  • Anonym
    Anonym |

    7. 2. 2007 16:06

    na kolik stupnu a jak dlouho se housky pecou jana

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    6. 11. 2006 09:54

    Dávám do oblíbených, jen nejdříve zkusím z poloviční dávky.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: