Čokoládová vajíčka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Neoba

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravte si silikonovou formičku na vajíčka. Asi 500g čokoládových peciček pomalu rozpusťte ve vodní lázni. Teplota musí být 45 stupňů.Čokoládu neustále míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.
2
Potom necháme čokoládu vychladnout, jednodušší je teplotu čokolády snížit pod miskou studené vody. Opět ohřejeme na 31 stupňů.
3
Teplou čokoládu nalijme do formiček až
4
po okraj a potom formu obraťme a nechejme přebytečnou čokoládu vytéct. Čokoládou vylité formičky položte dnem vzhůru na papír na pečení a nechte ztuhnout. Nebo je můžete dát na alespoň 2 hodiny do mrazáku. Vajíčka se po ztvrdnutí měla sama vyloupnout.
5
Vyloupnutá vajíčka nechte při pokojové teplotě, můžete je pak ozdobit podle své libosti. Do vajíčka můžete vložit lentilky a vačka slepit horkou čokoládou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.