Čokoládová srdíčka

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: vera.mor

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 160
      g hladká mouka
    • 80
      g moučkový cukr
    • 80
      g lískové oříšky mleté
    • 80
      g tuk
    • 80
      g hořká čokoláda nakrájená na kousky
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička pomerančová kůra nastrouhaná
    • 1
      špetka skořice mletá
    • 1
      špetka sůl
    • čokoládová poleva
    • zavařenina neo nutella
  • Na vál
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Prosátou mouku smícháme se solí, cukrem, ořechy, vejcem a nakrájeným tukem. Přidáme kůru a skořici a připravíme hladké těsto, do kterého vmícháme čokoládu. Zabalíme do fólie a uložíme na 1 hodinu do chladu.
2
Těsto rozválíme na tloušťku 2 - 3 mm. Vykrájíme z něho srdíčka, rozložíme je na plech s papírem na pečení a pečeme 12 minut při 170 °C.
3
Polovinu vychladlých srdíček potřeme zavařeninou nebo nutellou. Srdíčka spojíme a namáčíme je z jedné strany do čokoládové polevy.
4
Po zaschnutí je necháme v uzavřené krabici 4 dny odležet.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • svišť
    svišť |

    20. 11. 2011 20:15

    Díky autorce, tento recept jsem dlooouho hledala.Kdysi jsem si ho vystřihla z nějakého časopisu, vyzkoušela a bohužel založila tak dobře, že už jsem ho nenašla.Srdíčka plněná malinovou marmeládou byla prostě dokonalá.Už se na ně těším.:-)